Chersone – žudynių kameros: okupantai laužė belaisvių kaulus, daužė metaliniais vamzdžiais | kl.lt

CHERSONE – ŽUDYNIŲ KAMEROS: OKUPANTAI LAUŽĖ BELAISVIŲ KAULUS, DAUŽĖ METALINIAIS VAMZDŽIAIS

  • 0

Rusų okupantai žiauriai kankino civilius Chersono srityje – išsinešdinus rusų kariams, teisėsaugininkai rado dvi kankinimo kameras, rašo UNIAN.

Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras Dmitrijus Lubinecas atkreipė dėmesį, kad yra kankintų aukų žudynių įrodymų. Jis teigė, kad rusų kariai kankino ne tik Ukrainos patriotus, bet ir žmones, kurie turėjo lėšų tam, kad galėtų išsipirkti.

„Aplankiau visus požemius, esančius skirtinguose Ukrainos regionuose. Mastas yra tiesiog baisus... Atrodo, kad Rusijos kariškiai patiria tam tikrą malonumą, kai žudo ir kankina mūsų piliečius...“ – sakė ombudsmenas.

D. Lubinecas pasakojo, kad kalbėjosi su vienu iš belaisvių, kuris buvo laikomas nelaisvėje 45 dienas ir kankintas. Su juo buvo dešimtys kitų žmonių.

„Jie buvo kankinami naudojant elektrą, mušti metaliniais vamzdžiais, laužyti belaisvių kaulai. Tai įvyko kameroje, o rusų kariai visa tai nufilmavo. Yra skirtumas net lyginant Charkivo ir Kyjivo sričių teritorijose esančius požemius“, – pabrėžė D. Lubinecas.

Tai įvyko kameroje, o rusų kariai visa tai nufilmavo.

Ombudsmenas įsitikinęs, kad po to, kai ukrainiečiai susigrąžins teritorijas, daugumoje didžiųjų Ukrainos gyvenviečių bus atrasta tokių nelaisvės vietų, kuriose okupantai kankino civilius gyventojus.

„Esu tikras, kad kiekvienoje didelėje gyvenvietėje bus rastas požemis, nes tokia yra Rusijos Federacijos sukurta sistema“, – pabrėžė jis.

Jis taip pat teigė, kad Chersone buvo rasta masinė kapavietė, tačiau konkreti jos vieta kol kas nepranešta, nes teisėsaugininkai dabar ten atlieka būtinuosius procesinius veiksmus.

„Yra tokia vieta, dabar ten pradėti būtinieji procesiniai veiksmai. Žurnalistai manęs klausinėjo, kur galima pamatyti šią vietą. Visiems aiškinu, kad būtina teisėsaugos pareigūnams suteikti galimybę užfiksuoti šiuos karo nusikaltimus. Po to suteiksime galimybę aplankyti šią vietą“, – aiškino D. Lubinecas.

UNIAN primena, kad pačiomis pirmosiomis Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą dienomis didžioji Chersono srities dalis buvo okupuota. Rugpjūčio pabaigoje Ukrainos kariuomenė pradėjo kontrpuolimą visoje fronto linijoje.

Lapkričio 10 dieną vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnys pareiškė, kad nuo spalio 1 dienos kariuomenė iš Rusijos užpuolikų išlaisvino beveik 1,4 tūkst. km, o lapkričio 11  dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai įžengė į Chersoną.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersonas, kankinimai, žudynės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS