D. Medvedevas įširdo ant Vakarų: nekenčiu jų ir darysiu viską, kad jie išnyktų | kl.lt

D. MEDVEDEVAS ĮŠIRDO ANT VAKARŲ: NEKENČIU JŲ IR DARYSIU VISKĄ, KAD JIE IŠNYKTŲ

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį užsipuolė Rusijos „nekentėjus“, kuriuos pavadino „išsigimėliais“ ir pažadėjo daryti viską, kad jie „išnyktų“.

„Manęs dažnai klausia, kodėl mano žinutės platformoje „Telegram“ tokios griežtos. Atsakau – aš jų nekenčiu. Jie niekšai ir išsigimėliai“, – rašė platformoje „Telegram“ artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas D. Medvedevas.    

„Jie nori mūsų, Rusijos mirties. Ir kol esu gyvas, darysiu viską, kad jie išnyktų“, – pridūrė 56 metų politikas.

2008–2012 metais prezidento pareigas ėjęs D. Medvedevas šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

D. Medvedevas, vienintelis posovietinės Rusijos prezidentas, dirbęs vieną kadenciją, 2008 metais pradėjęs eiti pareigas žadėjo paversti Rusiją laisvesne ir demokratiškesne šalimi, taip pakurstydamas beprecedentes permainų viltis.

Tačiau 2011 metų rugsėjį valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime sutikęs savanoriškai atsisakyti ambicijų siekti antrosios kadencijos ir apsikeisti pareigomis su tuometiniu premjeru V. Putinu, D. Medvedevas sulaukė ne tik opozicijos, bet ir daugelio savo buvusių šalininkų pašaipų.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija užpuolė kaimyninę Ukrainą ir dėl to sulaukė beprecedenčių Vakarų sankcijų, D. Medvedevas socialiniuose tinkluose skelbia vis griežtesnius įrašus.

Gegužę jis pareiškė, jog Vakarai neturėtų tikėtis, kad Rusija tęs maisto produktų tiekimą, jei dėl karo Ukrainoje Maskvai ir toliau bus  taikomos „beprotiškos“ sankcijos.

Gairės: karas Ukrainoje, Dmitrijus Medvedevas, Vakarai, pyktis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS