Daliai ukrainiečių nėra galimybių išvykti iš bombarduojamų vietovių: bus kreipiamasi į JTO | kl.lt

DALIAI UKRAINIEČIŲ NĖRA GALIMYBIŲ IŠVYKTI IŠ BOMBARDUOJAMŲ VIETOVIŲ: BUS KREIPIAMASI Į JTO

  • 0

Nors Europa pasirengusi priimti pabėgėlius iš Ukrainos, daliai žmonių nėra galimybių iš bombarduojamų vietovių išvykti, nes teritorijas kontroliuoja okupantai, praneša LNK.

Lietuvos valdžia sako jau sutarusi su Lenkija, Latvija, Estija, kad bus bendras, jungtinis kreipimasis į Jungtinių Tautų humanitarinių reikalų koordinavimo biurą, kad būtų organizuojamas saugus humanitarinės pagalbos teikimas žmonėms, kurie gyvena Ukrainoje. Taip pat šis koridorius būtų išsigelbėjimas nuo karo bėgantiems žmonėms, kurių daugiausia moterys ir vaikai, kad jie galėtų saugiai išvykti iš šalies.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Turi būti sutarimas, kad žmonės gali išvykti iš tų teritorijų, iš kurių dabar išvykti jiems yra sunku. Vienintelė pakankamai aukštą reputaciją turinti institucija, kurios sprendimu būtų galima pasitikėti, būtų Jungtinės Tautos. Turint minty, kad tose teritorijose, kurios, galima spėti, yra kontroliuojamos okupanto, socialinė situacija gali būti labai sudėtinga. Tokio sprendimo išties reikėtų siekti, todėl, kad žmonės ten kenčia ir mes nežinome jų kentėjimo masto, turint minty, kad tai yra režimas, kuris meluoja“, – sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Gairės: Ingrida Šimonytė, LNK turinys, karas Ukrainoje, Jungtinių tautų organizacija, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS