Dėl draugės nužudymo nuteistas paralimpinis čempionas O. Pistorius paleistas lygtinai | kl.lt

DĖL DRAUGĖS NUŽUDYMO NUTEISTAS PARALIMPINIS ČEMPIONAS O. PISTORIUS PALEISTAS LYGTINAI

  • 0

Pietų Afrikos paralimpinis čempionas Oscaras Pistorius (Oskaras Pistorijus) penktadienį buvo lygtinai paleistas iš kalėjimo prieš laiką, praėjus dešimtmečiui po to, kai nužudė savo merginą, pranešė kalėjimų administracija.

„Kalėjimų departamentas patvirtina, kad Oscaras Leonardas Carlas Pistorius (Oskaras Leonardas Karlas Pistorijus) paleidžiamas lygtinai nuo 2024 metų sausio 5 dienos“, – sakė departamento atstovas spaudai.

37 metų O. Pistorius, praėjus dešimtmečiui po savo draugės Reevos Steenkamp (Revos Stenkamp) nužudymo, siekė būti paleistas į laisvę pirma laiko.

Anksčiau R. Steenkamp motina June Steenkamp (Džun Stenkamp) sakė nemananti, kad O. Pistorius pasitaisė. Ji sakė neprieštaraujanti lygtiniam paleidimui, bet pareiškime komisijai, sprendusiai, ar O. Pistorius turėtų būti paleistas į laisvę, teigė, kad jis neparodė tikro gailesčio.

O. Pistorius likusią bausmės dalį atliks visuomeninėje pataisos sistemoje ir bus prižiūrimas pagal lygtinio paleidimo sąlygas, kol baigsis jo bausmės laikas, nurodė kalėjimų departamentas.

O. Pistorius dalyvavo lygtinio paleidimo komisijos posėdyje pataisos centre netoli Pretorijos, kur šiuo metu yra laikomas. Per mažiau nei aštuonis mėnesius jis pateikė antrą rašymą paleisti jį pirma laiko.

O. Pistorius nužudė modelį R. Steenkamp ankstų 2013-ųjų Valentino dienos rytą. Jis keturis kartus šovė į ją iš 9 mm kalibro pistoleto pro uždarytas tualeto duris.

Sportininkas buvo pripažintas kaltu dėl žmogžudystės ir 2017 metais ir po ilgo teismo proceso bei kelių apeliacijų, nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme.

Jis nepripažino savo kaltės ir teigė, kad palaikė R. Steenkamp įsibrovėliu.

R. Steenkamp šeimos atstovas sakė, kad O. Pistorius pagal lygtinio paleidimo sąlygas turės išeiti terapijos kursus dėl pykčio valdymo ir smurto lyties pagrindu, atlikti visuomenei naudingo darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS