Dėl įžūlios milijonų dolerių vagystės Brazilijos policija areštavo 12 asmenų | kl.lt

DĖL ĮŽŪLIOS MILIJONŲ DOLERIŲ VAGYSTĖS BRAZILIJOS POLICIJA AREŠTAVO 12 ASMENŲ

  • 0

Brazilijoje sulaikyti 12 asmenų, kurie įtariami dalyvavę įžūliame Paragvajaus pasienio mieste įsikūrusios šarvuotų automobilių kompanijos apiplėšime, per kurį buvo pagrobti milijonai dolerių, antradienį pranešė Brazilijos federalinė policija.

Manoma, kad sulaikytieji priklausė maždaug 50 asmenų grupei, kuri panaudojusi sprogmenis įsilaužė į Siuded del Estės mieste įsikūrusios kompanijos „Prosegur“ saugyklą ir po apiplėšimo paspruko į Braziliją, nurodė federalinė policija.

Paragvajaus vidaus reikalų ministerija vėliau pranešė, kad trys numanomi gaujos nariai žuvo per susišaudymą su Brazilijos federaliniais agentais Brazilijoje, už maždaug 70 km į šiaurę nuo Siudad del Estės. Jokios papildomos informacijos ministerija nepateikė.

„Prosegur“ prezidentas Lotynų Amerikai Juanas Cocci (Chuanas Kočis) Argentinos radijui „Radio Mitre“ sakė, kad per keliais etapais vykusį apiplėšimą pirmadienį apie 2 val. nakties automatais ginkluoti nusikaltėliai užpuolė policijos nuovadą ir nužudė policininką, o dar keturis žmones sužeidė.

Gauja taip pat padegė maždaug 16 automobilių ir trijose vietose šalia kompanijos būstinės susprogdino granatas, sakė J.Cocci. Jis pridūrė, jog tai buvo dalis plano atitraukti policijos dėmesį prieš įsilaužiant į pastatą ir saugyklą.

J.Cocci nurodė, kad buvo pasigesta maždaug 8 mln. JAV dolerių, o prieš apiplėšimą saugykloje buvo iš viso 49 mln. JAV dolerių.

Brazilijos federalinės policijos departamentas pranešė, kad teisėsaugos pareigūnams jau pavyko atgauti dalį pavogtų pinigų Brazilijos realais, Paragvajaus gvaraniais ir JAV doleriais, kurių bendra suma siekia beveik 1,5 mln. dolerių.

Alto Paranos departamento, kuriam priklauso Siudad del Estė, policijos atstovas spaudai Anibalas Lima sakė, jog manoma, kad apiplėšimą įvykdė Brazilijos organizuotų nusikaltėlių gaujų, tokių kaip San Paulo „Sostinės pirmosios komandos“ ar Rio de Žaneiro „Raudonosios komandos“, nariai.

Paragvajaus nacionalinė policija nurodė atleidusi iš pareigų keturis Siudad del Estės policijos aukščiausio rango vadovus, kad būtų „optimizuotos policijos paslaugos tame regione“.

Siudad del Estė yra vadinamajame Trigubos sienos regione, kur susitinka Paragvajus, Brazilija ir Argentina ir aktyviai veikia elektronikos prekių, narkotikų bei ginklų kontrabandininkai.

GALERIJA

  • Dėl įžūlios milijonų dolerių vagystės Brazilijos policija areštavo 12 asmenų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS