Iš derybų su Rusija – jokios naudos: JAV žurnalistas lieka įkalintas | kl.lt

IŠ DERYBŲ SU RUSIJA – JOKIOS NAUDOS: JAV ŽURNALISTAS LIEKA ĮKALINTAS

  • 0

Baltieji rūmai penktadienį pareiškė, kad, nepaisant aukšto lygio derybų, vis dar nėra aiškaus kelio įkalintam leidinio „Wall Street Journal“ žurnalistui Evanui Gershkovichui grįžti namo iš Rusijos.

Jungtinių Valstijų nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) patvirtino šios savaitės pradžioje Kremliaus išsakytus komentarus, kad abi šalys palaikė ryšius.

„Tai tiesa, ir mes sakėme, kad ir toliau aukštame lygyje palaikome ryšius su Rusijos pareigūnais dėl šių bylų ir bandome rasti būdą, kaip sugrąžinti namo neteisėtai sulaikytus amerikiečius, įskaitant Evaną“, – teigė jis žurnalistams.

Paklaustas apie pranešimus, kad deramasi dėl apsikeitimo kaliniais, jis sakė, kad Baltieji rūmai aiškiai pasakė, jog „esame pasirengę imtis sunkių veiksmų, kad mūsų piliečiai grįžtų namo“.

Tačiau „nenoriu suteikti klaidingų vilčių“, teigė jis.

„Tai, ką Kremlius pasakė anksčiau šią savaitę, yra teisinga: vyko diskusijos. Tačiau šios diskusijos nedavė aiškaus rezultato, kuris leistų pasiekti sprendimą“, – pridūrė jis.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė, minėdama 100-ąją dieną nuo tada, kai E. Gershkovichas buvo sulaikytas dėl, jo advokatų ir laikraščio teigimu, sufabrikuotų kaltinimų šnipinėjimu dirbant korespondentu Rusijoje, pareiškė, kad Rusija jį sulaikė dėl to, kad jis yra amerikietis“.

„Mūsų žinia yra... išlaikyti tikėjimą“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS