Didžiausias JK prekybos tinklas pradėjo riboti parduodamų prekių kiekį | kl.lt

DIDŽIAUSIAS JK PREKYBOS TINKLAS PRADĖJO RIBOTI PARDUODAMŲ PREKIŲ KIEKĮ

  • 0

Didžiausias Jungtinės Karalystės (JK) prekybos tinklas „Tesco“ pradėjo riboti parduodamų prekių kiekį, įskaitant tualetinį popierių, kiaušinius, ryžius, muilą ir skystą muilą.

Pirmadienį, gruodžio 21 d., JK prekybos tinklai ir didmenininkai įspėjo dėl tikėtino salotų, brokolių ir citrusinių vaisių trūkumo kalėdiniu laikotarpiu dėl pasienyje įstrigusių tūkstančių krovininių vilkikų po to, kai Prancūzija uždarė sienas su JK.

„Tesco“ parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti po vieną pakuotę tualetinio popieriaus, iki trijų pakuočių kiaušinių, ryžių, muilo ir skysto muilo (angl. handwash). Taip pat iki trijų pakuočių pardavimo žmogui ribojamos ir esminės prekės – miltai, makaronai, antibakterinės šluostės ir kitos, kurioms apribojimai galioja jau kelis mėnesius.

Jei padėtis nepagerės, artimiausiomis dienomis JK prekybos tinklai pradės riboti salotų, lapinių salotų, žiedinių kopūstų, brokolių ir citrusinių vaisių, importuojamą iš žemyninės Europos, pardavimą. Taip pasielgti žada „Sainsbury‘s“ ir kiti britų prekybos tinklai.

Prancūzijos vyriausybė paskelbė, jog nuo gruodžio 23-iosios dalinai atveria sieną su JK, tačiau tik dėl būtinų priežasčių keliaujantiems Prancūzijos, Europos Sąjungos piliečiams ir britams / kitų trečiųjų šalių piliečiams, turintiems leidimą gyventi Prancūzijoje ar kitoje ES šalyje. Be to, visi keleiviai privalo bent prieš 72 valandas iki kelionės pasidaryti koronaviruso testą ir sulaukti jo neigiamo rezultato.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/verslas/prasidejo-tesco-riboja-parduodamu-prekiu-kieki

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS