Didžiausias pasaulyje lėktuvas į Lenkiją atgabeno priemonių kovai su virusu | kl.lt

DIDŽIAUSIAS PASAULYJE LĖKTUVAS Į LENKIJĄ ATGABENO PRIEMONIŲ KOVAI SU VIRUSU

Didžiausias pasaulyje krovininis lėktuvas, prikrautas apsauginių priemonių, skirtų su koronaviruso epidemija kovojantiems Lenkijos sveikatos apsaugos darbuotojams, antradienį ryte nusileido Varšuvos Chopino (Šopeno) oro uoste, pranešė visuomeninis transliuotojas TVP.

Televizijos reportaže matyti, kaip milžiniškas lėktuvas „Antonov An-225 Mrija“ rieda oro uosto taku, atskridęs į Varšuvą iš Kinijos prieš 10 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku.

Šešis reaktyvinius variklius turintis 84 metrų ilgio orlaivis atskraidino apie 7 mln. apsauginių kaukių, kelis šimtus tūkstančių chalatų, taip pat kelis šimtus tūkstančius apsauginių šalmų, nupirktų Lenkijos valstybinių įmonių KGHM ir „Lotos“, informavo visuomeninio Lenkijos radijo naujienų agentūra IAR.

Valstybinė naujienų agentūra PAP praeitą savaitę citavo KGHM vadovą Marciną Chludzinskį (Marciną Chliudzinskį), sakiusį, kad jo įmonė skyrė 15 mln. JAV dolerių (13,8 mln. eurų) įsigyti medicinos priemonių, reikalingų kovai su koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemija Lenkijoje.

Vėliausia siunta – apie 80 tonų atsargų – yra dalis didesnių pastangų aprūpinti Lenkiją kritiškai svarbiomis medicinos priemonėmis, šaliai intensyvinant kovą su naujuoju koronavirusu, sakė pareigūnai.

Daugiau kaip 50 tonų individualios apsaugos priemonių, įskaitant 6 mln. kaukių ir 70 tūkst. kombinezonų, neseniai buvo atskraidinta į Varšuvą kitu dideliu krovininiu lėktuvu „Antonov An-124“, nurodė vyriausybės pareigūnai.

Premjero Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) biuro vadovas Michalas Dworczykas (Michalas Dvorčykas) praeito mėnesio gale sakė, kad Lenkija organizuos „oro tiltą“ su Kinija, leisiantį atgabenti į šalį apsaugos priemonių medicinos darbuotojams, malšinantiems COVID-19 protrūkį, iki šiol šalyje pareikalavusį 251 žmogaus gyvybės.

GALERIJA

  • Didžiausias pasaulyje lėktuvas į Lenkiją atgabeno priemonių kovai su virusu
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Juokina pasaulį tos prekės, kurias gabena iš didżiausio viruso zidinio .Kas dedasi pasaulyje,einama prie susinaikinimo.Nepriimkite tų prekių, siukytes patys, nes nudvėsite nuo tos pagalbos.Supraskite, vyksta Pasaulinės populiacijos mažinimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS