Didžiojoje Britanijoje nuo beždžionių raupų paskiepyta per tūkstantį asmenų | kl.lt

DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE NUO BEŽDŽIONIŲ RAUPŲ PASKIEPYTA PER TŪKSTANTĮ ASMENŲ

Šalyje padaugėjus beždžionių raupų atvejų, britų sveikatos tarnybos kontaktiniams asmenims jau suskiepijo daugiau kaip 1 000 „Imvanex“ vakcinos nuo beždžionių raupų dozių. Tai antradienį pranešė JK sveikatos saugos agentūra (UKHSA). Pasak atstovės, sandėlyje dar yra 3 500 preparato dozių.

Didžiojoje Britanijoje per dabartinį protrūkį registruoti 56 beždžionių raupų atvejai. „Kadangi šis virusas plinta per artimą kūno kontaktą, raginame visus atkreipti dėmesį į neįprastus odos bėrimus ar pokyčius“, - sakė UKHSA vadovė Susan Hopkins. Didelė dalis atvejų Didžiojoje Britanijoje ir Europoje diagnozuota homoseksualiems ar bioseksualiems vyrams. Todėl ypač jie raginami atkreipto dėmesį į atitinkamus simptomus.

Didžioji Britanija ragina artimą kontaktą su beždžionių raupais infekuotais asmenimis turėjusius gyventojus tris savaites izoliuotis. Tikėtina, kad užsikrėtęs yra tas, kas gyvena tame pačiame namų ūkyje su infekuotu asmeniu, turėjo lytinių santykių su tokiu asmeniu arba keitė jo patalynę, sakoma sveikatos tarnybos pranešime. Ši grupė be karantino rekomendacijos turėtų gauti ir apsauginį skiepą nuo raupų. Ypač reikia vengti kontakto su nėščiosiomis, jaunesniais nei 12 metų amžiaus vaikais bei nusilpusio imuniteto asmenimis.

Čekijoje – pirmasis užsikrėtimo beždžionių raupais atvejis

Čekija užregistravo pirmąjį savo teritorijoje užsikrėtimo beždžionių raupais atvejį, antradienį pranešė Čekijos užkrečiamųjų ligų draugijos pirmininkas Pavelas Dlouhy (Pavelas Dlouhis).

P. Dlouhy sakė naujienų agentūrai AFP, kad ši liga buvo nustatyta vienam vyrui Prahoje veikiančioje Karinio universiteto ligoninėje, bet daugiau detalių nepateikė.

„Tai tebuvo laiko klausimas – tikėjomės to jau kelias dienas“, – pridūrė jis.

Pastarosiomis dienomis virtinėje Europos ir Šiaurės Amerikos šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, Prancūziją ir Jungtines Valstijas, buvo paskelbta apie nustatytus užsikrėtimo beždžionių raupais, kurie yra endeminiai kai kuriose Afrikos dalyse, atvejus.

Vis dėlto medicinos tarnybos teigia, kad šios ligos didelio išplitimo rizika yra menka.

Vokietijoje daugėjant beždžionių raupų atvejų paskelbta 21 dienos karantino rekomendacija

Vokietijos sveikatos priežiūros institucijos antradienį paskelbė rekomendaciją beždžionių raupais užsikrėtusius asmenis izoliuoti mažiausiai 21 dienai, o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad nustatyta jau daugiau kaip 250 ligos atvejų 16-oje valstybių.

Sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas antradienį sakė, kad „ankstyvosiose epidemijos stadijose reikia griežtai ir greitai reaguoti“. Taip pat, pasak jo, 21 dieną turėtų būti karantinuojami ir kontaktiniai asmenys.

K. Lauterbachas teigė, kad beždžionių raupai „nėra naujos pandemijos pradžia“, be to, tai yra žinomas patogenas ir žinomi jo suvaldymo būdai.

Virusas paprastai sukelia lengvus simptomus, tokius kaip karščiavimas, galvos, raumenų skausmas ir odos bėrimas. Tačiau beždžionių raupai gali pasireikšti ir sunkia forma, retais atvejais – net baigtis mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ji

Panasu kad pasauliniu mastu galbut sugalvota kaip iseimt grynuosius ale tuoj sugalbos kad plinta per pinigus.o zmogus be grynuju pilnai valdomas yra.sugalvos nunulint ir uzblokuos saskaita ir va

Jūs čia rimtai?

Nuotrauka egzemos.Ar čia žmonių toks menkinimas,kad foto naudojama,kaip raupų?!

to anonimas

letargo fazėje esi, tai toliau miegok, sekmes . patinka tokiems kai valdžios juos dūrina. Afera buvo 2 metus truko, kiek suluošintų žmonių liko, be sveikatos nuo to marmalo, pažystamos 3 giminaičiams, vyriokai po 30m. +-...... potencija nebestovi nuo marmalų. Dabar kitos fazės seka nes žmonės pradėjo blaivėti, keistis informacija, dūrinimas pradėjo po truputį išsimagnetinti, kai žiemą masiškai pradėjo sirgti kompotuoti žmonės, Fazės,- karas, naujos EBOLOS ateis.... bet žmonija manau atsilaikys prieš tuos psichopatus, šviesos jėgos visada finale nugali tamsą, satanistai gauna į ragus ir slepiasi, kas kur dar spėja, per 2 pasaulinį, po., į pietų Ameriką daug bėgo, didžioji dalis ir ten buvo surasti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS