Du lietuviai Anglijoje pavogė 26 automobilius, kurių bendra vertė – milijonas svarų sterlingų | kl.lt

DU LIETUVIAI ANGLIJOJE PAVOGĖ 26 AUTOMOBILIUS, KURIŲ BENDRA VERTĖ – MILIJONAS SVARŲ STERLINGŲ

  • 6

Rytų Anglijoje nuteisti du Peterborougho gyventojai, kurie visoje šalyje vogė prabangius automobilius ir realizavo jų detales. Nubaustųjų vardai – lietuviški.

Nuosprendžius sausio 27-ąją išgirdo 31 metų Darius Lukauskas ir 28 metų Juozas Baltors.

Pirmajam skirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, antrajam – 4 metai ir 9 mėnesiai kalėjimo.

J. Baltors griežtesnės bausmės sulaukė dėl to, kad pažeidė deportacijos taisykles – vyras už ankstesnius nusikaltimus (melagingi parodymai, ginklo laikymas, vagystės) Anglijoje 2020 metų vasarį buvo deportuotas iš šalies, tačiau po 8 dienų sugebėjo grįžti atgal prisidengęs svetimu vardu.

Peterborougho Karūnos teisme išnagrinėtos bylos metu pavyko įrodyti, kad vyrai pernai pavogė 26 prabangius automobilius, kurių bendra vertė siekia milijoną svarų sterlingų.

Mašinos nuvarytos skirtingose vietose – vagystės įvykdytos 10 Anglijos grafysčių. D. Lukausko ir J. Baltoro taikiniai buvo berakte sistema atrakinami automobiliai. Teigiama, kad mašinvagiai nusižiūrėdavo juos ir veikdavo vėlią naktį, specialia įranga nuskaitydavo atrakinimo ir užvedimo sistemų dažnius. Prabangias mašinas jie ardydavo dalimis ir parduodavo vertingas jų detales.

Bylos tyrėjų duomenimis, dalys buvo išvežtos į užsienį, tuo pasirūpindavo organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Pavogtų automobilių detalės. Cambridgeshire Constabulary nuotr.

Juodus poros darbelius pavyko sustabdyti po to, kai pernai balandį Peterboroughe policijos pareigūnai pastebėjo J. Baltoro vairuojamą juodą „BMW X5“ su suklastotais registracijos numeriais – sustabdžius ir patikrinus paaiškėjo, kad visureigis neseniai buvo pavogtas Hampshire'o grafystėje.

Mašinos daiktadėžėje radus įrangą, skirtą nuskaityti ir blokuoti automobilių sistemų dažnius, vairuotojas areštuotas, o pas jį rastais raktais atrakinus pramoninės paskirties patalpas Peterboroughe viduje rasti kitose Anglijos vietose pavogti ir išardyti 7-osios serijos BMW bei „Audi Q7“.

Kratų metu rasta dar daugiau nusikaltimams naudojamos įrangos, pavogtų automobilių, jų nuotraukų.

Pagal telefoninių pokalbių įrašus ir kitus įrodymus vėliau nustatytas ir kitas įtariamasis – D. Lukauskas, kuris prigriebtas vėliau, jo kaltė visiškai įrodyta.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/masinvagiu-grobis--milijono-vertes

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pastebėjimas

Matosi iš veidų, kad intelektas juos aplenkė.

turim kuo didžiuotis

Mūsų geriausi vagys, geriausios barakudos ir , žinoma, puikus krepšinis. Turim kuo didžiuotis.

Anonimas

Nevykėliai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS