E. Muskas – ukrainiečių sąjungininkas ar priešas? | kl.lt

E. MUSKAS – UKRAINIEČIŲ SĄJUNGININKAS AR PRIEŠAS?

  • 0

Ukrainiečiai galvoja, kad turtingiausias planetos žmogus – jų draugas ir sąjungininkas. Bet Elonas Muskas visuomet buvo ekscentriška asmenybė. Vizionieriumi vadinamas milijardierius pamanė, kad turi viziją, kaip užbaigti karą, pasakojama LNK reportaže.

„Jis į tai žiūri kaip į kokį dviejų kompanijų tarpusavio ginčą arba susiliejimą, pirkimą-pardavimą. Bet tauta, kuri gina savo laisvę, taip neveikia“, – kalbėjo apžvalgininkas Andrius Užkalnis.

Anot E. Musko, reikia iš naujo surengti rinkimus Rusijos aneksuotose Ukrainos teritorijose, prižiūrint Jungtinių Tautų (JT) stebėtojams. Krymą oficialiai perduoti Rusijai, o Ukraina turi likti neutrali. Amerikietis socialiniame tinkle „Twitter“ pasiūlė balsuoti. Du trečdaliai balsavusiųjų idėjoms, kurios reikštų Ukrainos pasidavimą, nepritarė.

E. Muskas nestabdo ir toliau. Dar aiškino, kad greičiausiai viskas vis tiek baigsis taip, kaip jis sako, tik bus daugiau aukų.

„Tai buvo smūgis pro šalį, turbūt ne iki galo suprantant kontekstą ir kokia yra problema“, – sakė prezidento patarėjas Kęstutis Budrys.

E. Muskas tarsi atidarė dar vieną virtualų frontą ir pats gavo kaip rusiškas karinis laivas. Volodymyras Zelenskis „Twitter“ platformoje paskelbė savo balsavimą ir paklausė: kurį E. Muską labiau mėgstate? Davė du atsakymo variantus: tą, kuris remia Ukrainą, ar tą, kuris remia Rusiją?

Oleksijus Arestovyčius E. Musko veidą įklijavo prie sulaikyto Viktoro Medvečiuko kūno ir parašė: „Dirbame greitai“.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas savo mintis išdėstė vienu sakiniu: „Užsi***, tai – mano labai diplomatiškas atsakymas tau, E. Muskai“.

„Atrodytų toks iš popieriaus pasiūlytas sprendimas, jog galima būtų paimti, perbraižyti, padalinti, kai kalbama apie pamatinius vertybinius dalykus. Tai, tikriausiai, ir sudisonavo“, – sakė K. Budrys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Garsūs ukrainiečiai pradėjo rinkti lėšas – pirks E. Muskui istorijos vadovėlį. Per pirmą pusvalandį surinko 25 tūkst. eurų. Socialiniuose tinkluose milijardierius apdovanotas kaip ryškiausias naudingas idiotas, „Teslos“ logotipe atsirado Z raidė.

E. Muskas yra kaip sinonimas „Teslai“, todėl tie, kas prekiauja šiais elektriniais automobiliais, tikriausiai pajus E. Musko „Twiterio“ karus.

„Manau, kad tai paskatins kai kuriuos žmones atsisakyti „Teslos“. Tai yra visiškai normali pasaulio reakcija į tokį pasisakymą“, – kalbėjo „Deals On Wheels“ įkūrėjas Laurynas Boguševičius.

„Teslas“ prisiminė ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Kai kažkas bando pavogti tavo ratus, tai nepadaro jo teisėtu automobilio ratų savininku. Net jei tie ratai tikina balsavę už vagystę“, – tviteryje rašė G. Nausėda.

Šis G. Nausėdos pasisakymas buvo cituojamas ir užsienio spaudoje.

Palydovinio ryšio sistemas E. Muskas Ukrainai nemokamai davė dar karo pradžioje. Ryšį irgi tiekia nemokamai. Tai Ukrainai nuo pradžių buvo gelbėjimosi ratu tiek karo, tiek ir informacinio karo lauke. V. Zelenskis skambino E. Muskui ir dėkojo.

Skaičiuojama, kad vien šiomis sistemomis E. Muskas Ukrainą parėmė už 80 mln. dolerių.

„Todėl visi, kas sako, kad E. Muskas yra blogas ir kaip jis negerai padarė, tai parašykite žinutę ir perveskite „Blue/Yellow“ bent penkis eurus ir tokiu būdu bent jau moralinę teisę turėsite sakyti, kad jis kažką negerai padarė“, – teigė Bepiločių sistemų kompetencijos centro vadovas Eduardas Silva.

Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, Elonas Muskas, Twitter, Tesla
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS