Egiptas pranešė apie paukščių gripo protrūkį | kl.lt

EGIPTAS PRANEŠĖ APIE PAUKŠČIŲ GRIPO PROTRŪKĮ

Egipte keliose kaimiškose vietovėse vietos valdžia pirmadienį paskelbė ekstremaliąją padėtį dėl paukščių gripo protrūkių dviejuose ūkiuose.

Pietvakarinės Naujojo Slėnio muchafazos veterinarijos agentūros vadovas Nagy Awadas (Nagis Avadas) sekmadienį sakė, kad paukščių gripas aptiktas paukštininkystės ūkiuose Ezab Kasro ir Oveinos kaimuose ad Dachlos oazėje, už kiek daugiau nei 750 km nuo sostinės Kairo. 

Jis sakė, kad užsikrėtę paukščiai buvo sunaikinti, o asmenims, turėjusiems su jais kontaktų, buvo atlikti medicininiai tyrimai.

Paukščiu gripu žmonės gali užsikrėsti tiesiogiai kontaktuodami su gyvais ar kritusiais sergančiais paukščiais. Kai kurie paukščių gripo potipiai gali būti pavojingi ir žmonėms. 

2006 metais Egipte kilo didžiulis paukščių gripo protrūkis, dėl kurio buvo sustabdytas visas paukštienos eksportas. Valdžia dėjo daug pastangų, kad būtų leista jį atnaujinti, ir anksčiau šiais metais Pasaulio gyvūnų sveikatos organizacija pirmą kartą per 14 metų paskelbė, kad Egipte nebėra paukščių gripo.  

Paukščių gripo atmainai H5N1 šio šimtmečio pradžioje išplitus Azijoje, Europoje, Afrikoje ir Vidurio Rytuose teko sunaikinti dešimtis milijonų vištų ir ančių. Be to, užsikrėtė šimtai žmonių, iš kurių daugelis mirė, nurodė Pasaulio sveikatos organizacija..

Egiptas priskiriamas prie didelės rizikos šalių, nes daugelis jo paukščių fermų veikia gyvenamosiose teritorijose. Be to, daugelis egiptiečių namuose augina balandžius ir vištas, kad gautų papildomų pajamų. Net ir tankiai gyvenamuose miestų rajonuose paukščiai dažnai laikomi ant stogų, balkonuose ir kiemuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Islamas

įveiks kitatikius kitokiais būdais nei atviras teroras ar karas

Anonimas

Gerus kaimynus turite...

BBC DJ THE RYGA: VIS IZ LONDO SPYKING"

Uždėkit paukšteliams po kaukę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS