Ekspertas: koronavirusas JAV gali nusinešti iki 200 tūkst. žmonių gyvybių | kl.lt

EKSPERTAS: KORONAVIRUSAS JAV GALI NUSINEŠTI IKI 200 TŪKST. ŽMONIŲ GYVYBIŲ

Vienas aukšto rango JAV mokslininkas sekmadienį perspėjo, kad naujojo koronaviruso epidemija šalyje gali nusinešti 100–200 tūkst. žmonių gyvybių.

Daktaras Anthony Fauci (Entonis Fosis), vadovaujanti Nacionalinio sveikatos apsaugos instituto (NIH) užkrečiamųjų ligų tyrimams, sakė televizijai CNN, kad modeliai, prognozuojantys milijono ar daugiau pacientų mirtį, „beveik neabejotinai yra perdėti“.

„Tai nėra neįmanoma, bet labai, labai mažai tikėtina“, – pažymėjo jis.

A. Fauci pateikė apytikrę prognozę, kad per COVID-19 krizę gali mirti 100–200 tūkst. žmonių, bet bendras infekuotųjų skaičius tikriausiai bus skaičiuojamas milijonais.

Tai nėra neįmanoma, bet labai, labai mažai tikėtina.

Kita vertus, A. Fauci, einantis vadovaujamas pareigas prezidento Donaldo Trampo (Donaldo Trampo) suformuotoje atsako į koronaviruso krizę darbo grupėje, iškart pridūrė: „Nenoriu būti laikomas atskaitingu [už šias prognozes]... Tai toks permainingas objektas, kad galima lengvai suklysti ir suklaidinti žmones.“

Paklaustas apie nuolat juntamą COVID-19 nustatyti naudojamų testų rinkinių stygių, A. Fauci kalbėjo labiau optimistiškai.

„Jeigu palygintumėt su padėtimi prieš porą savaičių ir kur esame dabar – turime stulbinamai daugiau testų [rinkinių] negu turėjome“, – pabrėžė jis.

Paklaustas, ar padidėjusios galimybės tirti įtariamus užsikrėtimo atvejus galėtų sudaryti sąlygas atšaukti suvaržymus keliauti ir dirbti, ekspertas atsakė: „Tai bus savaičių klausimas. Tai nenutiks rytoj ir tikrai nebus ateinančią savaitę. Tai užtruks šiek tiek ilgiau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nieko nuostabaus

Prisimenu, kaip Orleano potvynio metu, "demokratija"išplaukė pilvu į viršų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS