Ekvadorą ir Peru supurtė stiprus žemės drebėjimas, žuvo mažiausiai 14 žmonių | kl.lt

EKVADORĄ IR PERU SUPURTĖ STIPRUS ŽEMĖS DREBĖJIMAS, ŽUVO MAŽIAUSIAI 14 ŽMONIŲ

Peru ir Ekvadorą šeštadienį sukrėtus galingam žemės drebėjimui žuvo mažiausiai 14 žmonių, keli buvo sužeisti, buvo apgadinti pastatai, pranešė pareigūnai.

Tokiuose Ekvadoro miestuose kaip Mačala ir Kuenka buvo matyti sugriauti pastatai, sutraiškytos transporto priemonės ir nuolaužos, gelbėjimo tarnybų pareigūnai skubėjo teikti pagalbą, o panikos apimti gyventojai išbėgo į gatves.

Jungtinių Valstijų geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, 12.12 val. vietos (19.12 val. Lietuvos) laiku įvykusio žemės drebėjimo stiprumas buvo 6,8 balo, o gylis – beveik 66 km.

Jo epicentras buvo Ekvadoro Balao savivaldybėje, netoli sienos su Peru, pranešė pareigūnai.

Ekvadoro prezidentūra pranešė apie 13 žuvusiųjų: 11 – Oro provincijoje ir du – Asuajaus provincijoje.

Peru pasienyje su Ekvadoru esančiame Tumbeso mieste mirė ketverių metų mergaitė, kuriai į galvą pataikė plyta, teigiama oficialiame pranešime.

Yra sužeistų žmonių, kurie skubiai gydomi ligoninėse.

Socialinių tinklų pranešimuose nurodoma, kad drebėjimas buvo stipriai juntamas ir kituose miestuose, įskaitant Gvajakilį, Kitą, Manabi ir Mantą.

Ekvadoro prezidentūra teigė, kad „yra sužeistų žmonių, kurie skubiai gydomi ligoninėse“, tačiau nepateikė jokių skaičių.

Prezidentas Guillermo Lasso (Giljermas Lasas) nuvyko į Orą, kur ligoninėje aplankė sužeistuosius, o vėliau vyks į Asuajų.

„Ką tik baigiau lankytis Mačalos mieste... Patvirtinau vyriausybės paramą, išteklių prieinamumą“, – sakė jis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše.

Anksčiau dienos pradžioje jis ragino žmones išlikti „ramius ir oficialiais kanalais gauti informaciją“ apie pastatams padarytą žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS