Rusijos lėktuvnešyje užgesintas gaisras pareikalavo dviejų žmonių gyvybių | kl.lt

RUSIJOS LĖKTUVNEŠYJE UŽGESINTAS GAISRAS PAREIKALAVO DVIEJŲ ŽMONIŲ GYVYBIŲ

Avarinių tarnybų darbuotojai ir jūreiviai penktadienį užgesino gaisrą vieninteliame Rusijos lėktuvnešyje, pareikalavusį dviejų žmonių gyvybių, penktadienį pranešė šalies karinis jūrų laivynas.

Gaisras flagmane „Admiral Kuznecov“ laive kilo ketvirtadienį.

Vienas karys buvo rastas negyvas ketvirtadienio vakarą, o karininko kūnas buvo aptiktas penktadienį, nurodė Rusijos Šiaurės laivynas pareiškime, išsiųstame šalies naujienų agentūroms.

Antrasis lavonas buvo aptiktas patalpose, kur buvo vykdomi suvirinimo darbai, kurie, kaip manoma, ir sukėlė gaisrą. Pasak laivyno, kad paieškos operacijos yra užbaigtas, o liepsnos buvo suvaldytos.

Pareigūnai nenurodė, koks yra laivo, kuris pastaraisiais metais patyrė virtinę avarijų, apgadinimo lygis, netylant kalboms, kad žala gali būti nepataisoma.

Murmanske įsikūrusios „Zvezdochka“ laivų statyklos, kur buvo remontuojamas lėktuvnešis, kai prasidėjo gaisras, atstovai informavo naujienų agentūrą TASS, kad žalą ir atsakomybę turės nustatyti specialioji laivyno komisija.

Ketvirtadienį buvo hospitalizuoti dešimt dūmais apsinuodijusių žmonių, pranešė pareigūnai.

Remonto darbus 2018 metų balandį pradėjo Rusijos valstybinė laivų statybos korporacija. 2018 metų spalį laive įvyko kitas nelaimingas atsitikimas, kai ant denio nuvirtus kranui žuvo vienas darbininkas.

Rusų dienraštis „Kommersant“ pranešė, kad gaisras kilo išsilydžiusio metalo purslų patekus ant apatiniame denyje gulėjusių šiukšlių, tarp kurių buvo alyva suteptas skuduras.

Laivo priešgaisrinė sistema buvo išmontuota vykdant remonto darbus, todėl liepsnos išplito, pažymėjo laikraštis, necituodamas jokių šaltinių.

Ketvirtadienį buvo pradėtas tyrimas dėl galimų statybos saugos taisyklių pažeidimų.

„Kommersant“ nurodė, kad žala daugiausia buvo padaryta kabeliams, kuriuos bet kokiu atveju buvo planuota pakeisti.

Šiuo metu atliekamas laivo remontas ir modernizacija, kaip pranešama, kainuosiantis iki 62 mlrd. rublių (880 mln. eurų).

Šis laivas 2016 metais ir 2017-ųjų pradžioje buvo dislokuotas Viduržemio jūroje, kur jo lėktuvai atakuodavo taikinius Sirijoje.

„Admiral Kuznecov“ turėjo tapti pirmuoju iš naujos kartos Sovietų Sąjungos lėktuvnešių, bet 1991 metais ši valstybė subyrėjo, o Rusijos perimto laivyno finansavimas drastiškai sumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

HANS

FAINA,,,ELITINIS MASKVOS GARLAIVIS KURENAMAS SLAPIOM MALKOM

DIEDUKAS

siunta baltaraiščių ir banditų palikuonys,kad Rusija vėl prisikėlė iš Jelcino pragertos,visokių niekšų išvigtos ir jankių papirktų niekšų,būsenos.Geriau JANKIŲ SUBINES BŪČIUOKITE.

PILIETIS

tai NET ANALOGOV V MIRE vel dunys ir ters vandenyna?!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS