Graikiją užgriuvo streikų banga: pasisako prieš taupymo priemones ir privatizaciją | kl.lt

GRAIKIJĄ UŽGRIUVO STREIKŲ BANGA: PASISAKO PRIEŠ TAUPYMO PRIEMONES IR PRIVATIZACIJĄ

Graikijoje antradienį vyksta streikai – protestuojama prieš tolesnes taupymo priemones ir privatizaciją. Tai pirmas didelis streikas po premjero Kyriakoso Mitsotakio konservatorių pergalės rinkimuose. Graikus į streiką sukvietė valstybės tarnautojų profsąjunga ADEDY ir komunistinė profsąjunga PAME.

Labiausiai streikai paveikė transporto sistemą. Darbą nutraukus jūreiviams, iš uostų neišplaukė nė vienas keltas. Prie streiko kelioms valandoms prisijungė Atėnų metro traukinių mašinistai bei autobusų vairuotojai. Be to, streikai vyksta visose valstybinėse mokyklose bei institucijose, skelbia valstybinė televizija (ERT). Vidudienį Atėnuose ir kituose šalies miestuose planuojamos demonstracijos.

Konservatorius K. Mitsotakis liepos 7-ąją pakeitė kairįjį premjerą Alexį Tsiprą ir pareiškė, kas kovos su biurokratija ir vykdys privatizaciją. Profsąjungos dėl to baiminasi atleidimų, nors vyriausybė tai neigia.

Be to, norima suvaržyti streikų teisę. Remiantis nauju įstatymu, streikas legalus bus tik tada, jei jam pritars daugiau kaip 50 proc. profsąjungos narių. Iki šiol tam užteko profsąjungos valdybos sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS