Graikiją užklupo sniegas: sutriko eismas ir skiepijimas nuo COVID-19 | kl.lt

GRAIKIJĄ UŽKLUPO SNIEGAS: SUTRIKO EISMAS IR SKIEPIJIMAS NUO COVID-19

Graikijoje smarkus snygis ir vėjai nuo pirmadienio trikdo susisiekimą keliais ir laivais bei skiepijimo nuo COVID-19 kampaniją, taip pat dar labiau pablogino sąlygas šalies migrantų stovyklose.

Šiuo metų laiku šiaurės Graikijoje neigiama temperatūra yra įprastas reiškinys, tačiau pirmadienį sniegas užklojo ir Atėnus, o eismas pagrindine automagistrale, jungiančia sostinę su šiauriniu Salonikų uostamiesčiu, buvo kelias valandas paralyžiuotas.

Graikijos civilinės saugos agentūra perspėjo apie „besitęsiančias pavojingas orų sąlygas“, šalies pakrantes gairinant smarkiems vėjams, privertusiems atšaukti keltų reisus tarp Atėnų ir Graikijos salų Egėjo jūroje.

Atėnų gyventojams, ypač šiauriniuose ir rytiniuose priemiesčiuose, buvo patarta antradienio rytą neišvykti iš namų.

Sveikatos apsaugos tarnybos paskelbė antradienį stabdančios skiepijimą nuo koronavirusinės infekcijos Atikos regione, kuriam priklauso Atėnai. Sostinėje taip pat buvo sustabdyta viena metropoliteno linija ir nekursavo dauguma autobusų.

Atėnų centre darbavosi sniego valytuvai ir druskos barstytuvai.

Snygis kai kur pažeidė elektros linijas, todėl dalyje miesto nutrūko elektros tiekimas. Elektros tinklų sutrikimų taip pat buvo netoli Atėnų esančioje Eubojos saloje, kur sniegas taip pat blokavo kelius.

Graikijos meteorologijos agentūra informavo, kad šaltis, ledas ir sniegas išsilaikys visą antradienį.

Pastarosiomis dienomis Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR pasiuntė šildytuvų į migrantų stovyklas Graikijoje, kur dešimtys tūkstančių prieglobsčio ieškotojų kentė šaltį ir šlapdribą.

Lesbo saloje veikiančioje stovykloje, kurioje šiuo metu yra daugiau kaip 6 000 prieglobsčio ieškotojų, pavojus žmonėms negresia, teigė prieglobsčio suteikimo tarnybos sekretorius Manas Logotetis (Manos Logothetis).

„Kiekvieną dieną dirbame, kad pagerintume sąlygas salų stovyklose“, – vietos žiniasklaidai sakė jis.

Lesbo saloje esančią Morijos migrantų stovyklą rugsėjį nuniokojo du dideli gaisrai.

Vėliau joje buvo pastatyta laikinų pastogių, tačiau žmonės šioje stovykloje menkai apsaugoti nuo potvynių ir smarkių vėjų.

Pagalbos grupės smerkė prastas sąlygas šioje stovykloje ir infrastruktūros stygių, o žiniasklaidos priemonės skundėsi, kad jų reporteriams neleidžiama patekti į šį kompleksą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

idomu

kas juos aprengs juk graikijoje ziemos buvo pliusines ir kailiniu nenesiojodar plius vyrusas siaubas nors i rusi lisk?...

kavenskis

labiausiai prajuokino kad Covid-a pavadinime paminejo. reikejo där pridet rusai puola ir klimato atsilimas....

Anonimas

Duoti dykaduoniams po lopeta ir tegul kasa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS