Graikijoje mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius viršijo 5 000 | kl.lt

GRAIKIJOJE MIRTIES NUO COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 5 000

Graikija pirmadienį paskelbė, kad šalyje užregistruotų mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius viršijo 5 tūkstančius, vyriausybei prieš kelias dienas sulaukus kaltinimų, kad vietoje medikų skiepijama per daug valstybės pareigūnų.

Graikijos valstybinė visuomenės sveikatos agentūra pranešė per pastarąsias 24 valandas užregistravusi 54 mirties atvejus. Bendras nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius padidėjo iki 5 011.

Nuo pandemijos pradžios koronavirusu šalyje užsikrėtė daugiau kaip 140 tūkst. žmonių. Šiuo metu intensyviosios slaugos reikia daugiau kaip 400 COVID-19 pacientų.

Praėjusią savaitę vyriausybė paskelbė atidedanti dešimčių valstybės pareigūnų „simbolinį“ paskiepijimą, nes buvo skundų, kad sveikatos apsaugos darbuotojams ir pagyvenusiems žmonėms neteikiamas deramas prioritetas.

Vyriausybės atstovė Aristotelija Peloni (Aristotelia Peloni) radijui „Parapolitika“ sakė, kad buvo paskiepyta per 60 pareigūnų, o likusieji „bus paskiepyti, kai ateis jų eilė“.

Praėjusį mėnesį vyriausybė skelbė, kad sausio mėnesį prioritetine tvarka bus paskiepyti 45 aukšto rango valstybės, armijos ir kiti pareigūnai. Tačiau galiausiai sąraše, kurį žiniasklaida pavadino „VIP sąrašu“, atsidūrė 120 žmonių. Dėl to visuomenėje kilo pasipiktinimas.

Kol kas šalyje paskiepyta daugiau kaip 9,5 tūkst. žmonių.

Graikijoje per pirmą koronaviruso pandemijos bangą buvo palyginti nedaug užsikrėtimo ir mirties atvejų, bet rudenį užsikrėtimo atvejų skaičius ėmė sparčiai augti.

Premjeras Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) buvo kritikuojamas dėl karantino priemonių sušvelninimo mažmeninės prekybos vietoms ir bažnyčioms Kalėdų laikotarpiu.

Šalies Ortodoksų Bažnyčios vadovybė pirmadienį paskelbė ignoruosianti vyriausybės reikalavimą, kad garbinimo vietos per Trijų Karalių šventę būtų uždarytos visuomenei.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS