Graikijoje perpildytoje migrantų stovykloje patvirtinta 10 COVID-19 atvejų | kl.lt

GRAIKIJOJE PERPILDYTOJE MIGRANTŲ STOVYKLOJE PATVIRTINTA 10 COVID-19 ATVEJŲ

Graikijos Lesbo saloje įsikūrusioje perpildytoje Morijos migrantų stovykloje jau patvirtinta 10 COVID-19 atvejų, praneša oficialus Graikijos transliuotojas ERT.

Apie pirmąjį užsikrėtimo atvejį Morijos stovykloje pranešta praėjusią savaitę. Iki dabar atlikta tūkstantis testų dėl COVID-19 ligos, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnus citavęs ERT. Baiminamasi, kad užsikrėtusiųjų skaičius stovykloje gali smarkiai išaugti.

Pirmasis koronavirusu užsikrėtęs žmogus Morijos stovykloje – 40-metis vyras iš Somalio. Liepos mėnesį jam buvo suteiktas prieglobstis ir jis išvyko į Atėnus, tačiau ten neradęs darbo sugrįžo į stovyklą, pranešė Migracijos ministerija.

Ketvirtadienį Morijos stovykloje prasidėjo dviejų savaičių karantinas. Šioje stovykloje gyvena 12 700 žmonių, nors stovykla pritaikyta mažiau nei 2 800 žmonių.

Praėjusį mėnesį buvo pranešta apie dar vieną infekcijos atvejį migrantų stovykloje Chijo saloje. Tada koronavirusu užsikrėtė 35-erių vyras iš Jemeno. Atlikus testus stovykloje koronavirusas buvo patvirtintas penkiems žmonėms, jie buvo izoliuoti ir protrūkį pavyko suvaldyti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

varyt

visus turkus i rusyna isgydis kaip navalna juk /draugai/?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS