Graikijos policija ašarinėmis dujomis vaikė protestuojančius prieš migrantų stovyklas | kl.lt

GRAIKIJOS POLICIJA AŠARINĖMIS DUJOMIS VAIKĖ PROTESTUOJANČIUS PRIEŠ MIGRANTŲ STOVYKLAS

Graikijos riaušių policija antradienį ašarinėmis dujomis vaikė įpykusius Lesbo ir Chijo salų gyventojus, protestavusius prieš planus statyti prieštaringai vertinamas naujas migrantų stovyklas.

Gyventojai seniai skundžiasi, kad tūkstančių prieglobsčio prašytojų buvimas kelia pavojų saugumui ir visuomenės sveikatai, ir nepritaria vyriausybės planams šiose salose statyti naujas stovyklas migrantams.

Įtampa išaugo praėjusią naktį, kai abiejų salų uostuose šimtai vietos gyventojų susirinko neleisti atgabenti statybų technikos ir riaušių policijos pastiprinimo.

Dviem keltams, kurių kiekvienu atplaukė maždaug 500 policininkų, prisišvartavus Lesbe ir Chije, protestuotojai ėmė svaidyti akmenis ir padegamąsias bombas. Policija panaudojo ašarines dujas.

Gyventojai taip pat pastatė automobilių ir šiukšliavežių kaimo keliuose, vedančiuose į būsimų stovyklų vietas, taip bandydami blokuoti statybas. Kiekvienoje planuojamoje stovykloje turi būti apgyvendinta iki 7 tūkst. žmonių.

Vėliau antradienį protestuotojai į policiją įvairius daiktus svaidė kalvose netoli būsimų stovyklų, parodė vietos televizija.

„Nukentėjome nuo neišprovokuotos atakos miške su ašarinėmis dujomis ir kurtinamosiomis granatomis“, – internete paskelbtame klipe sako Chijo įstatymų leidėjas iš kairiosios opozicinės partijos „Syriza“ Janis Burnus (Yiannis Bournous).

„Šimtai neginkluotų vietos gyventojų bėga“, – sakė jis.

Keliems protestuotojams prireikė pagalbos dėl kvėpavimo sutrikimo, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Lesbo, Samo, Chijo, Lero ir Koso salose stovyklose gyvena daugiau kaip 38 tūkst. migrantų, nors oficialiai jose gali tilpti tik 6,2 tūkst. žmonių.

Liepą į valdžią atėjusi konservatorių vyriausybė paskelbė, kad stovyklos Lesbe, Same ir Chije šiemet bus uždarytos ir kad jas pakeis naujos, mažesnės stovyklos, kurios turi būti atidarytos iki šių metų vidurio.

Premjero Kiriako Micotakio (Kyriakos Mitsotakis) administracija bandė mažinti problemą perkeldama tūkstančius migrantų į kitas Graikijos dalis, bet daugelis bendruomenių žemyninėje dalyje taip pat trukdė šioms pastangoms.

Po kelias savaites trukusių bevaisių derybų su vietos valdžios atstovais vyriausybė pareiškė, kad planas bus vykdomas nepaisant nepritarimo.

 

GALERIJA

  • Graikijos policija ašarinėmis dujomis vaikė protestuojančius prieš migrantų stovyklas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eina sau

Na ,tai ,kur čia demokratija,ko išrinktieji neklauso liaudies balso? Greitai ir pas mus rinkimai,mums irgi žadės viena ,o darys kitą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS