Gubernatorius: Rusijos dronai vėl smogė Ukrainos Izmailo uosto teritorijai | kl.lt

GUBERNATORIUS: RUSIJOS DRONAI VĖL SMOGĖ UKRAINOS IZMAILO UOSTO TERITORIJAI

  • 0

Rusijos dronai ketvirtą kartą per penkias dienas atakavo prie Dunojaus upės esantį Ukrainos Izmailo uostą, ketvirtadienį pranešė regiono gubernatorius Olehas Kiperis.

Žlugus susitarimui dėl grūdų gabenimo iš Juodosios jūros uostų, Rusija suintensyvino išpuolius prieš pietinius Ukrainos Odesos ir Mykolajivo regionus, glaudžiančius žemės ūkio produktų eksportui itin svarbius uostus ir infrastruktūrą.

Naujausioji naktinė ataka, per kurią buvo naudojami Irano gamybos dronai „Shahed“, truko tris valandas, „Telegram“ pranešė O. Kiperis.

„Tai jau ketvirtas išpuolis Izmailo apylinkėse per pastarąsias penkias dienas, – sakė Odesos gubernatorius. – Buvo apgadinti civilinės ir uosto infrastruktūros objektai, liftas ir administracinis pastatas.“

Jis pridūrė, kad sunkvežimio vairuotojas patyrė lengvą kojos traumą.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad naktį keliomis grupėmis buvo paleisti 33 rusų bepiločiai orlaiviai, daugiausia Odesos srities pietuose esančių vietovių kryptimi. Teigiama, kad 25 dronai buvo sunaikinti.

Izmailas, esantis pasienyje su Rumunija anapus Dunojaus, tapo viena pagrindinių stotelių ukrainiečių produktų eksporto maršrute po to, kai Rusija liepą pasitraukė iš Jungtinėms Tautoms tarpininkaujant sudaryto susitarimo dėl grūdų.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) trečiadienį paragino atlikti skubų tyrimą dėl šalies teritorijoje po išpuolių Ukrainoje aptiktų nuolaužų, kurios, kaip manoma, yra rusų drono liekanos.

Jos buvo surastos Plauru apylinkėse, priešais Izmailą kitoje Dunojaus pusėje.

K. Iohannisas sakė, kad, jei būtų patvirtinta, jog tai rusų drono liekanos, tai būtų visiškai nepriimtina ir būtų laikoma rimtu Rumunijos, NATO narės, suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimu.

Gairės: karas Ukrainoje, Izmailo uostas, rusų dronai, smogė Ukrainai, Oro pajėgos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS