Gydytojas: kovą ar balandį COVID-19 S. Berlusconiui būtų reiškęs mirties nuosprendį | kl.lt

GYDYTOJAS: KOVĄ AR BALANDĮ COVID-19 S. BERLUSCONIUI BŪTŲ REIŠKĘS MIRTIES NUOSPRENDĮ

Koronavirusu užsikrėtęs buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis, jo gydytojo duomenimis, esant panašiai ligos eigai, kovą ar balandį būtų miręs. „Viruso kiekis S. Berlusconio nosiaryklės mėginyje buvo toks didelis, kad kovą ar balandį tokios laimingos baigties kaip dabar tikrai nebūtų, – ketvirtadienio vakarą TV stočiai „La7“ sakė profesorius Alberto Zangrillo. – Ar tai jį būtų pražudę? Tikrai taip. Labai galimas dalykas. Ir jis tai žino“.

83-ejų S. Berlusconis jau daugiau kaip savaitę dėl koronaviruso infekcijos yra gydomas Milano ligoninėje ir šiuo metu sveiksta.

Italijai pavasarį pandemija smogė ypač smarkiai. Intensyvios slaugos palatose šalies šiaurėje nebuvo nei pakankami lovų, nei dirbtinio kvėpavimo aparatų.

S. Berlusconio būklė yra „labiau nei patenkinama“, sakė A. Zangrillo ir pridūrė tikintis, kad pacientas netrukus pasveiks.

Politikas ir verslininkas S. Berlusconis dėl savo amžiaus ir gretutinių ligų priklauso rizikos grupei. Trečiadienį jis kalbėjo apie savo kovą su „pragariška liga“. „Tai blogiausia patirtis mano gyvenime“, – sakė buvęs premjeras apie COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS