„Hamas“ dar neapsisprendė, ar siųsti delegaciją į naujas derybas dėl paliaubų Gazos Ruože | kl.lt

„HAMAS“ DAR NEAPSISPRENDĖ, AR SIŲSTI DELEGACIJĄ Į NAUJAS DERYBAS DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE

  • 1

Vienas „Hamas“ pareigūnas sekmadienį naujienų agentūrai AFP atskleidė, kad palestiniečių kovotojų grupuotė dar nepriėmė sprendimo, ar siųsti delegaciją į naują derybų dėl ugnies nutraukimo ir įkaitų išlaisvinimo Gazos Ruože raundą.

Egipto kanalas „al Qahera News“ pranešė, kad sekmadienį Kaire bus atnaujintos derybos, praėjus kelioms dienoms po to, kai premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) uždegė žalią šviesą naujoms deryboms.

Tarpininkai tikėjosi pasiekti paliaubas iki ramadano pradžios, tačiau pažanga apstojo, o šventasis musulmonų mėnuo jau įpusėjo.

„Hamas“ judėjimas dar nėra apsisprendęs dėl delegacijos siuntimo į naują derybų raundą Kaire ar Dohoje, AFP sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Pareigūnas pridūrė, kad atotrūkis tarp abiejų šalių derybinių pozicijų yra per didelis.

„Abejoju, kad šiose derybose bus padaryta kokia nors pažanga, nes pozicijos pernelyg skiriasi“, – sakė pareigūnas.

„Netanyahu nėra rimtai nesuteikęs ir nesuinteresuotas [derybomis], o JAV administracija nedaro realaus spaudimo, kol mano, kad viskas vis dar kontroliuojama“, – pridūrė jis.

Karas prasidėjo po beprecedenčio „Hamas“ spalio 7-osios išpuolio Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavusio apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį įkaitą.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 32 782 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kam tos derybos

jeigu žydai paskelbė žūtbūtinę kovą. Geriau, kad jų nebūtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS