„Hamas“: neramumai okupuotame Vakarų Krante yra „revoliucija“ | kl.lt

„HAMAS“: NERAMUMAI OKUPUOTAME VAKARŲ KRANTE YRA „REVOLIUCIJA“

  • 4

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ penktadienį pareiškė, kad Izraelio okupuotame Vakarų Krante įsiplieskę palestiniečių neramumai yra „revoliucija“.

„Sveikiname jūsų revoliuciją“, – sakė vienas „Hamas“ atstovas, komentuodamas įvykius Vakarų krante, kur per izraeliečių ir palestiniečių susirėmimus penktadienį žuvo mažiausiai šeši žmonės ir dar per 100 buvo sužeisti.

Islamistų atstovas, kurį citavo Izraelio žiniasklaida, taip pat paragino palestiniečius „padegti žemę po okupantų kojomis“.

Palestinos Autonomija, kontroliuojanti dalį teritorijų Vakarų Krante, kitaip negu „Hamas“, pasisako prieš ginkluotos kovos su Izraeliu idėją.

„Hamas“ pareiškimas nuskambėjo nuo pirmadienio tęsiantis ginkluotam konfliktui tarp Gazos Ruožo islamistų grupuočių ir Izraelio pajėgų, per kurį iš palestiniečių anklavo į žydų valstybę buvo paleista daugiau kaip 1,8 tūkst. raketų, o izraeliečiai atsakė intensyviu bombardavimu iš oro ir prie sienos su Gazos Ruožu sutelktų pajėgų artilerijos smūgiais.

Austrija ir Slovėnija iš solidarumo iškėlė Izraelio vėliavas

Austrijoje ir Slovėnijoje penktadienį ant valstybinių pastatų iškilo baltai mėlyna Izraelio vėliava, siekiant parodyti paramą žydų valstybei, suintensyvėjus smurtui Artimuosiuose Rytuose, pranešė pareigūnai.

Austrijos kancleris konservatorius Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas) naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime nurodė: „Labai griežtai smerkiu išpuolius prieš Izraelį iš Gazos Ruožo.“

„Izraelis turi teisę gintis nuo šių išpuolių. Norėdami parodyti solidarumą... iškėlėme Izraelio vėliavą“ ant kanclerio būstinės ir Užsienio reikalų ministerijos pastato, priduriama pareiškime.

„Niekaip negalima pateisinti daugiau nei 1 000 raketų, kurias „Hamas“ ir kitos teroristinės grupuotės iki šiol paleido Izraelio link iš Gazos Ruožo“, – pareiškė užsienio reikalų ministras Alexander'as Schallenbergas (Aleksandras Šalenbergas).

„Tvirtai palaikome Izraelio saugumą“, – pabrėžė ministras.

Vėliau penktadienį Austrijai antrino ir kaimyninė Slovėnija, nusprendusi pademonstruoti solidarumą panašiu būdu.

„Demonstruodami solidarumą, iškėlėme Izraelio vėliavą ant vyriausybės pastato“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Slovėnijos vyriausybė.

„Smerkiame teroristinius išpuolius ir palaikome Izraelį“, – priduriama žinutėje.

2000 metais, kai Austrijos ultradešinioji Laisvės partija (FPOe), įsteigta buvusių nacių, prisijungė prie koalicinės vyriausybės, Izraelis protestuodamas atšaukė savo ambasadorių iš Vienos.

Dvišaliai santykiai normalizavosi tik praėjus trejiems metams.

Kai S. Kurzas 2017 metų gruodį ėmė vadovauti naujai koalicinei vyriausybei dalyvaujant FPOe, jis pažadėjo prioritetu laikyti ryšių su Izraelio gerinimą.

Tačiau Izraelis atsisakė palaikyti ryšius su ultradešiniųjų ministrais. 2019 metų gegužę FPOe galiausiai pasitraukė į opoziciją.

Šiandien Austrijai vadovauja konservatorių ir žaliųjų aljansas, o kovą izraeliečių prezidentas Reuvenas Rivlinas lankėsi su oficialiu vizitu Vienoje.

Austrijos sostinėje veikia kai kurių JT institucijų būstinės, o šiuo metu mieste vedamos tarptautinės derybos, siekiant išgelbėti branduolinį susitarimą su Iranu.

JAV respublikonai ketvirtadienį ėmė spausti prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną), ragindami jį įšaldyti šias diskusijas, Irano remiamam islamistų judėjimui „Hamas“ apšaudžius raketomis Izraelį.

Žydų valstybė penktadienį iš artilerijos pabūklų ir per antskrydžius bombardavo Gazos Ruožą, atsakydama į naują raketų salvę, paleistą iš „Hamas“ kontroliuojamo palestiniečių anklavo, intensyvėjant jau daugiau nei 120 gyvybių pareikalavusiam konfliktui.

Smarkiausias nuo 2014 metų kautynes tarp izraeliečių pajėgų ir palestiniečių kovotojų Gazos Ruože lydi beprecedentis žydų ir arabų minių smurto proveržis Izraelyje.

Vakarų Krante įsiplieskusių susirėmimų aukomis tapo 10 palestiniečių

Palestiniečių, žuvusių penktadienį nuo Izraelio pajėgų ugnies per susirėmimus okupuotame Vakarų Krante, skaičius padidėjo iki dešimties, pranešė šios teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Daugelyje vietų Vakarų krante būriai palestiniečių protestuotojų, daugiausiai jaunuolių, svaidė į izraeliečių pajėgas akmenis, Molotovo kokteilius ir kitus daiktus, o izraeliečiai atsakė leisdami ašarines dujas, šaudydami guminėmis kulkomis ir koviniais šoviniais, pranešė daugelis šaltinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

siojahu valdymo pasekmes kuris turejo but teisiamas uz koru.pcijas bet mosad palaike matosi daug slikstybiu pridares kol patys zydai nepatvarkys juk jie politisverstaskuriai rinko Trumpa kad Jeruzale uzgrobt kai tapo nereikalingas surenge falsivus rinkimus ir kinu uznugaryje iremino bidena kuriuo lengvai manipuliuoja ukrainos bei baltarusijos ??? ir tas vyko ir vyksta i/ki si/ol kol palestynai truko kantrybe nes visa galybe ir igijo jav korporciju deka '''[]

Senis

Gerai kad ant Karaliauciaus raketos nekrenta

nei viena, nei kita

O giliau žvilgtelėti sunku ar pavojinga? Ar cenzoriai neleidžia? Kodėl tyli Iranas? Ar tik ne dėl to, kad vyksta JAV ir Irano derybos? Smurto protrūkiai ir net ginkluoti susidūrimai - tik tų derybų atgarsiai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS