„Hezbollah“ praneša apšaudžiusi kelias vietoves Izraelyje | kl.lt

„HEZBOLLAH“ PRANEŠA APŠAUDŽIUSI KELIAS VIETOVES IZRAELYJE

Irano remiama šiitų grupuotė „Hezbollah“ pranešė pirmadienį apšaudžiusi mažiausiai šešias skirtingas vietoves Izraelio šiaurėje. „Burkan“ ir „Falaq“ tipo raketos pataikė į taikinius – kaip beveik po kiekvienos savo atakos pareiškė grupuotė.

Jos duomenimis, be kita ko, apšaudytos Biranito kareivinės, Birket Rišis ir Metulos vietovės.

Libano saugumo šaltinių duomenimis, Izraelis, keršydamas už smūgius, iš artilerijos apšaudė Libano pasienio vietovės Kfarkelos regioną, esantį vos už 2 km nuo Metulos. Vietovės gyventojai pasakojo ir apie kulkosvaidžių ugnį, lyg vyktų susirėmimai gyvenvietės pakraščiuose.

Izraelio armija, reaguodama į paklausimą, pranešė tik tiek, kad šiaurėje būta oro pavojaus. Apie galimas aukas abiejose sienos pusėse kol kas duomenų nėra.

Izraelis, darydamas karinį ir diplomatinį spaudimą, nori pasiekti, kad „Hezbollah“ vėl atsitrauktų už 30 km nuo sienos esančios Litanio upės. Tai numato ir JT rezoliucija. „Hezbollah“ šiuo metu vis atakuoja iš buferinės zonos, kuri buvo nustatyta šalies pietuose 2006 metais pasibaigus antrajam Libano karui. Izraelis jau kelis kartus perspėjo, kad yra pasirengęs ir didesnei karinei operacijai, jei diplomatinės pastangos neduos rezultatų.

Nuo Gazos Ruožo karo pradžios Izraelio ir Libano pasienyje kone kasdien vyksta abipusiai apsišaudymai. Abiejose pusėse neišvengta žuvusiųjų. Dešimtys tūkstančių gyventojų abiejose šalyse paliko savo gimtąsias vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Kažkuria diena žydai virkavo kad buvo nukauti 24 kariai, labai gaila kad tiek mažai, bet vistiek džiugu kad keliais teroristais mažiau

Puiku

Žydai okupantai bus naikinami, kol begrąžins užgrobtas teritorijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS