Į Japoniją atplaukusiame kruiziniame laive 34 įgulos nariams nustatytas virusas | kl.lt

Į JAPONIJĄ ATPLAUKUSIAME KRUIZINIAME LAIVE 34 ĮGULOS NARIAMS NUSTATYTAS VIRUSAS

Mažiausiai 34 įgulos nariams kruiziniame laive, kuris Japonijos Nagasakio mieste prisišvartavo remontui, testais nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, trečiadienį paskelbė vietos pareigūnai.

„Costa Atlantica“ į Nagasakį atplaukė sausio mėnesį su keliais šimtais įgulos narių.

Praėjusį savaitgalį laivo operatorė susisiekė su vietos valdžia prašydama pagalbos atlikti testus dėl laive įtariamų COVID-19 atvejų.

Pradiniai keturi testai pirmadienį atskleidė pirmą užsikrėtimo atvejį laive, o papildomi 57 testai iki trečiadienio parodė, kad yra užsikrėtę 34 įgulos nariai.

„Laive patvirtinta daug užsikrėtimo atvejų“, – trečiadienį žurnalistams sakė Nagasakio gubernatorius Hodo Nakamura (Hodas Nakamura).

„Viliamės, kad jie [pacientai] kuo greičiau galės visiškai pasveikę keliauti namo. Prašome nacionalinės vyriausybės pagalbos“, – sakė jis.

Gubernatorius nurodė, kad infekuotieji ir kiti įgulos nariai tebėra laive, ir pridūrė, jog laivo operatorė vietos pareigūnams pranešė, kad įgulos nariai laikosi saviizoliacijos.

Japonijos pareigūnai dar nesilankė laive, o testus atliko įgulos medikai, naudodamiesi vietos medicinos įstaigų atsiųstais rinkiniais.

Japonų pareigūnai sakė, kad jiems reikia daugiau laiko detaliam apsilankymo laive planui parengti ir kvalifikuotam personalui bei įrangai surinkti.

Kaip nurodo Nagasakio pareigūnai, laive kol kas tikriausiai nėra sunkios būklės sergančiųjų.

Tikslus laive esančių žmonių skaičius kol kas nežinomas, nors pradiniuose pranešimuose buvo sakoma, kad ten yra 623 įgulos nariai iš įvairių šalių. Manoma, kad kai kurie iš jų pastarosiomis savaitėmis lankėsi Nagasakio mieste.

Japonijos COVID-19 protrūkis yra nedidelis, palyginti su kai kuriomis Europos šalimis ar JAV. Iki šiol Japonijoje užregistruota maždaug 11,5 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 277 mirties atvejai.

Tačiau pastaruoju metu užsikrėtimo atvejų skaičius šoktelėjo, todėl vyriausybė paskelbė mėnesio trukmės ekstremalią padėtį iki gegužės 6-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS