Į JAV atskraidinti keturi vėžiu sergantys vaikai iš Ukrainos | kl.lt

Į JAV ATSKRAIDINTI KETURI VĖŽIU SERGANTYS VAIKAI IŠ UKRAINOS

Jungtinės Valstijos antradienį pranešė, kad į šalį atskraidyti keturi vėžiu sergantys vaikai iš Ukrainos, kurių gydymą nutraukė Rusijos invazija į provakarietišką kaimyninę valstybę.

„Vaikai yra viena pažeidžiamiausių asmenų grupių per šią krizę“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), paskelbdamas apie sėkmingą vaikų evakuaciją.     

Jis pridūrė, kad keturiems pacientams, kurių jauniausiam – devyni mėnesiai, o vyriausiam – devyneri metai, „reikalingas skubus, labai specializuotas gydymas“. Valstybės sekretorius tviteryje taip pat paskelbė kelias pacientų nuotraukas. 

Pirmiausia vaikai, lydimi artimųjų, buvo evakuoti į Lenkiją, iš kur pirmadienį atskraidinti į Šv. Judo vaikų tyrimų ligoninę Tenesio valstijos Memfio mieste, nurodė Valstybės departamentas.

Dvidešimt aštuntoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Ten pacientai galės saugiai pratęsti gydymą nuo vėžio, nutrauktą Kremliaus agresijos“, – sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

„Didžiuojamės stovėdami petys į petį su savo partneriais Europoje, taip pat besirūpinančiais vaikais, kurių gyvybiškai būtinas gydymas Ukrainoje tapo neįmanomas dėl [Vladimiro] Putino karo“, – pridūrė jis.  

Valstybės departamentas pabrėžė, kad Europos ligoninių vaikų onkologinių ligų skyriai artėja prie savo pajėgumų ribos.

„Nuolat diskutuojame su savo partneriais Europoje ir Ukrainoje. Jei turėsime galimybių priimti daugiau tokių vaikų, toliau tai darysime“, – sakė N. Price'as.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, vaikai, vėžiu sergantys vaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS