Įkalintas sukčiavimu įtariamas Ukrainos oligarchas I. Kolomoiskis | kl.lt

ĮKALINTAS SUKČIAVIMU ĮTARIAMAS UKRAINOS OLIGARCHAS I. KOLOMOISKIS

  • 26

Kyjivo teismas nurodė dviem mėnesiams įkalinti milijardierių Ihorį Kolomoiskį, įtariamą sukčiavimu ir pinigų plovimu, vėlai šeštadienį pranešė Ukrainos žiniasklaida.

Vienas turtingiausių Ukrainos žmonių, kadaise buvęs šalies prezidento Volodymyro Zelenskio sąjungininkas, buvo suimtas Kyjivui kovojant su korupcija Rusijos invazijos metu.

„Teismas Ihoriui Kolomoiskiui parinko kardomąją priemonę – įkalinimą dviem mėnesiams su alternatyva – daugiau kaip 509 mln. Ukrainos grivinų (12,7 mln. eurų) užstatu“, – pranešė radijas „Svoboda“.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU pranešė, kad oligarchas įtariamas sukčiavimu ir neteisėtu turto įgijimu.

Vėlų šeštadienį 60 metų vyras pasirodė Kyjivo Ševčenkovskio rajono teisme, vilkėdamas geltonais marškinėliais ir mėlynu džemperiu – Ukrainos vėliavos spalvomis.

I. Kolomoiskis per 2019-ųjų prezidento rinkimus parėmė V. Zelenskio kandidatūrą.

Prieš tapdamas prezidentu V. Zelenskis išgarsėjo kaip komikas, vaidinęs I. Kolomoiskiui priklausančiame televizijos kanale.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, V. Zelenskis ne kartą pažadėjo kovoti su korupcija Ukrainoje – tai vienas pagrindinių Kyjivo sąjungininkų Vakaruose reikalavimas

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

atejo laikas apsivalyti

kalomoiskis zelenskiui nupirko 95 studija kvartal kol tas buvo tik klounu o idomu bus suzinoti kada uz korupcija pasodins ir tuos kuriems nauseda ordinus dalino kaip musiskis issisuks

Tam iš kur tokiu svoločiu....

Klausyk tu buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana, siūlau pampersus pasikeisti nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė

Pritariu

Sudegusio teatro aktoriui " 150%, labai teisingai pasakyta apie ta neužauga žydu klouna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS