Imasi drastiškų priemonių: už juoko dujas – 14 metų kalėjimo | kl.lt

IMASI DRASTIŠKŲ PRIEMONIŲ: UŽ JUOKO DUJAS – 14 METŲ KALĖJIMO

  • 3

Juoko dujos Jungtinėje Karalystėje tapo nejuokingu reikalu. Jų vartojimas pramoginiais tikslais tapo nusikaltimu, už kurį gresia ir belangė, praneša LNK.

Jungtinėje Karalystėje nuo šiol balionų su diazoto monoksidu, liaudiškai vadinamu juoko dujomis, nelegalūs pardavėjai užsitrauks rimtų nemalonumų, mat šalies valdžia uždraudė jų naudojimą pramoginiais tikslais ir svaiginimuisi.

Juoko dujų pramogai pardavėjams gresia iki keturiolikos metų kalėjimas, vartotojams – neriboto dydžio baudos ir kalėjimas iki dviejų metų. Vis dėlto teisininkai sako, kad teisėsaugai teks nelengva užduotis.

„Policijai kartais bus sunku įrodyti, kad asmuo, kuris turėjo tuos diazoto monoksido balionėlius, tai darė pramoginiais tikslais arba neteisėtai. Dujos organizme išlieka neilgai, ne taip, kaip kanapės ar kokainas, kai galima atlikti testą ir nustatyti, ar narkotiko yra asmens organizme“, – teigė buvęs policijos vyr. inspektorius Dalas Babu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

.

 

Juoko dujos – antras dažniausiai vartojamas narkotikas tarp 16–24 metų jaunuolių po kanapių. Kadangi dujos pardavinėjamos ir mažuose buteliukuose, jie dažnai išmetami tiesiog gatvėse arba aptinkami kanalizacijos vamzdžiuose.

Gyventojų nuomonės šia tema varijuoja: „Visiškai pritariu draudimui.“ „Tai ne heroinas, ne kokainas, tai – balionėliai!“ „Tai vienintelis dalykas, su kuriuo sutinku, ką vyriausybė gali padaryti – uždrausti šiuos balionėlius.“

Nyderlanduose, kur toks draudimas galioja nuo šių metų pradžios, rezultatai jau pastebimi.

Dujos organizme išlieka neilgai, ne taip, kaip kanapės ar kokainas.

„Pradėjome nuo tam tikros prevencinės informacijos, skirtos, pavyzdžiui, mokykloms. Dabar matome, kad tokių dujų vartotojų skaičius Nyderlanduose mažėja“, – tikino Nyderlandų sveikatos sekretorius Maartenas Van Ooijenas.

Diazoto monoksidą virėjai naudoja kremui plakti, ligoninės – kaip skausmo malšinimo priemonę, pavyzdžiui, gimdant. Naudojamos svaigintis juoko dujos suteikia trumpalaikį emocinį pakilimą, tačiau gali baigtis rimtomis sveikatos problemomis, pavyzdžiui, imuninės sistemos susilpnėjimu, šlapimo nelaikymu ar net atminties praradimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Keista!

Visoje Vakaru Europoje,nusikalteliai naudoja ispaniskas dujas,skirtas uzmigdyti bulius pries skerdziant. Jomis,apiplesimo tikslu,apsvaiginami sunkvezimiu vairuotojai,prileidziant ju i kabinas,kur jie miega. Neretai perdozuojama ir vairuotojai nebeprabunda. Ir jokia salis nesiruosia tu duju uzdrausti! Neseniai Vokietijoje,per viena nakti,tokiu budu iskrautos net 67 puspriekabes!!! Tai gal valdzioms apsimoka tu duju neuzdrausti!?

tik įdomu...

ar JK narkošos žino kaip ,,vartoti'' Moment klijus plastikinio maišelio pagalba ? na , klijų tai neuždraus ? :)

Žaliakalnietis

Galvojau kad kulinarai co2 naudoja?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS