Indijoje – didžiausias per kelis mėnesius naujų COVID-19 atvejų prieaugis | kl.lt

INDIJOJE – DIDŽIAUSIAS PER KELIS MĖNESIUS NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ PRIEAUGIS

Indija penktadienį pranešė užfiksavus didžiausią nuo gruodžio pabaigos per vieną dieną užregistruotų koronavirusinės infekcijos atvejų prieaugį, nustačius 23 285 užsikrėtusiuosius.

Šį didelį šuolį visų pirma lėmė vakarinėje Maharaštros valstijoje nustatyti nauji COVID-19 atvejai.

Indijoje iki šiol patvirtinta daugiau kaip 11,3 užsikrėtimo pandeminiu virusu atvejų; pagal šį rodiklį šalis pasaulyje nusileidžia tik Jungtinėms Valstijoms.

Nuo sergamumo piko rugsėjo pabaigoje koronaviruso plitimas stabiliai mažėjo, bet ekspertai sako, kad pastarasis pliūpsnis susijęs su gausesniais žmonių sambūriais viešose vietose ir menkesniu prevencijos taisyklių laikymusi.

Padidėjęs COVID-19 atvejų prieaugis fiksuotas šešiose valstijose, įskaitant Maharaštrą, kur valdžia paskelbė nuo ateinančios savaitės septynioms dienoms įvedanti griežtą karantiną tankiai apgyventame Nagpuro mieste. Tačiau skiepijimo kampanija ten bus tęsiama.

Indija įžengė į vakcinavimo nuo COVID-19 programos antrąją fazę ir planuoja iki rugpjūčio paskiepyti 300 mln. gyventojų. Sausį pradėtos skiepijimo kampanijos tempas tebėra daug mažesnis negu leidžia šalies pajėgumai.

Iki šiol bent vieną vakcinos dozę Indijoje yra gavę daugiau kaip 26 mln. žmonių, bet tik 4,72 mln. gyventojų gavo abi reikiamas dozes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS