Per Indijos ir Pakistano pajėgų susirėmimus žuvo mažiausiai šeši žmonės | kl.lt

PER INDIJOS IR PAKISTANO PAJĖGŲ SUSIRĖMIMUS ŽUVO MAŽIAUSIAI ŠEŠI ŽMONĖS

Prie ginčijamą Kašmyrą dalijančios sienos tarp Indijos ir Pakistano pajėgų penktadienį įvyko didžiausias per kelis mėnesius artilerijos mūšis, per kurį žuvo mažiausiai šeši žmonės ir dar daug buvo sužeista, pranešė pareigūnai.

Palei 740 kilometrų ilgio neoficialią sieną, pastaruosius septynis dešimtmečius skiriančią branduolinį ginklą turinčias kaimynes, iš viso įvyko penki susirėmimai, per kuriuos buvo šaudoma iš minosvaidžių ir artilerijos.

Įtampa vėl išaugo praėjus vos penkioms dienoms po to, kai per susišaudymą prie vadinamosios Kontrolės linijos žuvo trys Indijos kariai ir trys kovotojai.

Po penktadienio mūšio Indijos kariuomenė apkaltino Pakistaną dėl „neišprovokuoto“ du dešimtmečius besitęsiančių paliaubų pažeidimo, nors paprastai šios paliaubos yra pažeidžiamos keletą kartų per savaitę.

„Pakistanas panaudojo minosvaidžius ir kitus ginklus“ ir „sąmoningai taikėsi į gyvenamuosius rajonus“, sakoma Indijos kariuomenės pareiškime.

Pasienio Kerano sektoriuje žuvo trys Indijos kariai ir dar trys buvo sužeisti.

Tuo metu Kašmyro policija informavo, kad žuvo trys civiliai gyventojai ir dar mažiausiai trys patyrė sunkių sužalojimų – vienas neteko abiejų kojų.

Dėl prasidėjusių susirėmimų buvo evakuoti kelių pasienio gyvenviečių gyventojai.

Indijos kariuomenė „atsakė griežtai, padarydama didelės žalos Pakistano kariuomenės infrastruktūrai ir gyvajai jėgai“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Pakistano kariuomenė informavo, kad jos Kontrolės linijos pusėje taip pat yra gyvosios jėgos nuostolių, tačiau konkrečių skaičių nenurodė.

Indijos ir Pakistano pajėgos reguliariai rengia susišaudymus abejose Kontrolės linijos pusėse ir paprastai dėl jų kaltina priešininkes.

Kašmyras yra padalytas tarp Indijos ir Pakistano nuo 1947 metų, bet abi šalys pretenduoja į visą regioną. Delis ir Islamabadas dėl šios teritorijos kontrolės dukart kariavo.

Indija kaltina Pakistaną ginkluojant ir apmokant sukilėlius, nuo 1989 metų kovojančius už Kašmyro nepriklausomybę arba prisijungimą prie Pakistano.

Ginkluotas sukilimas Kašmyre ir tolesni Indijos kariuomenės veiksmai nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Support for India!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS