Indonezijoje nuslinkus žemės nuošliaužai ieškoma beveik 30 žmonių | kl.lt

INDONEZIJOJE NUSLINKUS ŽEMĖS NUOŠLIAUŽAI IEŠKOMA BEVEIK 30 ŽMONIŲ

  • 1

Indonezijos pagrindinėje Javos saloje liūties sukeltai žemės nuošliaužai užgriuvus vieną kaimą, gelbėtojai šeštadienį ieškojo dešimčių dingusių žmonių.

Per paiešką, kuri buvo sustabdyta, kai ėmė lyti, buvo rastas vieno žmogaus lavonas.

Šeštadienio rytą nuošliauža užgriuvo 23 namus ir ūkininkus, rinkusius imbierų derlių prie vienos kalvos šlaito Banarano kaime Ponorogo rajone Rytų Javos provincijoje, sakė Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas).

Pasak jo, radus vieno žmogaus kūną, dar ieškoma mažiausiai 28 kaimo gyventojų.

Vietos kariuomenės vadas pulkininkas leitenantas Slametas Sarijanto (Slametas Saridžantas) nurodė, kad kaimo gyventojai sakė, jog nuošliauža užgriuvo 38 žmones – 22 nelaimės metu buvo savo namuose, o dar 16 – rinko imbierų derlių.

S.P.Nugroho sakė, kad į ligoninę atvežta 17 sužeistųjų.

„Paieška buvo sustabdyta ir rytoj bus pratęsta, nes gali įvykti daugiau nuošliaužų dėl oro sąlygų ir nestabilaus gruntas“, – sakė jis.

Į dingusių žmonių paieškas buvo pasiųsti Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros gelbėtojai, kariai, policija ir savanoriai, sakė S.P.Nugroho. Pasak jo, dingusiųjų paieškos vyko sunkiai pasiekiamoje nelaimės vietoje.

S.P.Nugroho nurodė, kad 800 metrų ilgio ir 20 metrų aukščio nuošliauža išvartė automobilius, užgriuvo pastatų ir paliko didžiulę išgraužą ant kalno šlaito, nuo kurio buvo nuplėšta vešli augalija.

Indonezijoje drėgnuoju metų laiku liūtys dažnai sukelia potvynių. Šioje 256 mln. gyventojų turinčioje salų valstybėje daug žmonių gyvena kalnuotose vietovėse, derlingose potvynių dažnai paveikiamose paupių lygumose.

GALERIJA

  • Indonezijoje nuslinkus žemės nuošliaužai ieškoma beveik 30 žmonių
  • Indonezijoje nuslinkus žemės nuošliaužai ieškoma beveik 30 žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vyska

nu siena tai zaibis ismuryta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS