Indų vyskupas apkaltintas nuolatiniu vienuolės žaginimu | kl.lt

INDŲ VYSKUPAS APKALTINTAS NUOLATINIU VIENUOLĖS ŽAGINIMU

  • 3

Indijos pareigūnai apkaltino vieną katalikų vyskupą daugkartiniu vienuolės išžaginimu jos vienuolyne kaimo vietovėje, antradienį pranešė pietinės Keralos valstijos policijos aukšto rango pareigūnas.

Ši byla padėjo Bažnyčioje garsiai prabilti apie vienuolių lytinį išnaudojimą.

Rajono policijos viršininkas Hari Sankaras (Haris Sankaras) sakė, kad vyskupui Franco Mulakkalui (Frankui Mulakalui) buvo pareikšti kaltinimai išžaginimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir bauginimu.

Kaltinimus pareiškusi vienuolė, kurios vardas viešai neskelbiamas, sakė, kad į policiją nuėjo pernai, prieš tai daug kartų pasiskundusi Bažnyčios hierarchams. Galiausiai kitų vienuolių grupė pradėjo beprecedenčius viešus protestus, kurių metu reikalavo areštuoti F. Mulakkalą.

Vyskupas piktai neigė kaltinimus ir tvirtino, kad jie „neturi pagrindo ir yra išgalvoti“.

Vasario mėnesį popiežius Pranciškus pirmą kartą viešai pripažino, jog kai kurie kunigai ir vyskupai lytiškai išnaudoja vienuoles.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Vienuolė gal net nesuprato, ką tas vyskupas su ja daro ? Manė, kad velnią iš jos varo...

ALGIS

Nei vienoje socialinėje grupėje TOKIO IŠKRYPIMO MASTO NĖRA , KAIP DVASININKIJOJE , KAIP BUVO SKELBTA ,VATIKANE -APIE 80 PROCENTŲ , S I A U B A S .

Ne tik

Ne tik vienuolias vaikus irgi ir ne pirma desimtmeti tai vyksta kastruoti reikia istojai kunigus ir kiausiukus lauk ir ilgiau gyvens prostatis veziu nesusirgs saziningiau tarnaus baznyciai paziurekit kokie katinai ramus kurie kastruoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS