Irane su koronavirusu siejamų mirčių – daugiau nei du tūkstančiai | kl.lt

IRANE SU KORONAVIRUSU SIEJAMŲ MIRČIŲ – DAUGIAU NEI DU TŪKSTANČIAI

Iranas penktadienį paskelbė apie dar 144 naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtį, todėl vienoje labiausiai šios pandemijos paveiktų valstybių bendras aukų skaičius išaugo iki 2 378.

„Per pastarąją parą šalyje patvirtinti 2 926 nauji COVID-19 infekcijos atvejai', – per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpūras).

„Taigi, bendras patvirtintų atvejų skaičius pasiekė mažiausiai 32 332“, – pridūrė jis ir pažymėjo, kad 11 133 hospitalizuoti pacientai pasveiko.

Pasak K. Jahanpouro, beveik 2 900 užsikrėtusiųjų yra „sunkios“ būklės.

Pareigūnas pabrėžė, jog augantys patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičiai fiksuojami dėl to, kad vis daugiau iraniečių „deklaruoja“ savo simptomus ir prašo atlikti jiems tyrimus.

Ministerija ne kartą ragino piliečius apsilankyti specialiojoje svetainėje ir pranešti apie pastebėtus numanomus COVID-19 simptomus.

Ši informacija, pateikiama kartu su telefono numeriais ir asmens tapatybės duomenimis, naudojama nustatant potencialius susirgimo atvejus.

Iranas neseniai įvedė naujas griežtas karantino priemones, keletą savaičių skambėjusiems valdžios raginimams nepavykus įtikinti šimtų tūkstančių žmonių nelankyti savo šeimų per persų Naujuosius metus.

Valstybinė televizija penktadienį parodė policijos kontrolės postus, atidarytus prie Teherano įvažiavimų ir išvažiavimų, neleidžiančių išvykti gyventojams ir atvykti žmonėms iš kitų vietų.

Anot televizijos, vairuotojai atpažįstami pagal jų valstybinius numerius ir asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Keli automobiliai jau buvo konfiskuoti, o jų savininkams – skirtos baudos už naujos tvarkos pažeidimą.

„Kadangi nedaugelis žmonių nekreipia dėmesio į perspėjimus, dabar esame priversti su jais kalbėtis“ ir taikyti griežtas priemones, pirmąjį viceprezidentą Eshaqą Jahangiri (Ešaką Džahangirį) citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Šiitiška respublika jau uždarė mokyklas, universitetus ir šiitų piligrimams svarbias vietas, taip pat atšaukė pagrindines penktadienio pamaldas ir laikinai uždarė parlamentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS