Per Irano raketų smūgį Irake nukentėjusių JAV karių skaičius perkopė šimtą | kl.lt

PER IRANO RAKETŲ SMŪGĮ IRAKE NUKENTĖJUSIŲ JAV KARIŲ SKAIČIUS PERKOPĖ ŠIMTĄ

JAV karių, patyrusių trauminių galvos smegenų sužalojimų per sausio pradžioje Irano surengtą raketų smūgį karinei bazei Irake, skaičius perkopė 100, pirmadienį pranešė Gynybos departamentas.

Pentagonas nurodė, kad iš viso 109 kariškiai gydomi dėl nesmarkaus trauminio galvos smegenų sužalojimo. Kiek daugiau nei prieš savaitę skelbta, kad tokių sužalojimų patyrė 64 kariai.  

Sužalotų karių skaičius nuolat didėjo nuo tada, kai Pentagonas praėjus savaitei po sausio 8-ąją surengtos atakos prieš Ain al Asado oro pajėgų bazę ėmė skelbti duomenis apie nukentėjusiuosius. Gynybos departamento pareigūnai įspėjo, kad skaičius toliau keisis.

Pasak Pentagono, 76 kariai jau grįžo į tarnybą, o 26 tęsia gydymą Vokietijoje ar Jungtinėse Valstijose. Dar septyni kariškiai iš Irako vyksta į Vokietiją, kur jiems bus atlikti nuodugnūs tyrimai ir suteikta medicininė pagalba. 

Gynybos sekretorius Markas Esperis prieš kiek daugiau nei savaitę Pentagone dirbantiems žurnalistams sakė, kad departamentas ieško būdų apsaugoti kovos veiksmuose dalyvaujančius karius nuo smegenų sužalojimų, taip pat pagerinti diagnostiką ir gydymą.

Turime toliau drauge spręsti fizinės ir psichinės sveikatos problemas.

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley (Markas Milis) sakė, kad gali būti, jog kai kuriais atvejais per Irano raketų smūgį karių patirtų trauminių galvos smegenų sužalojimų simptomai išryškės tik po metų ar dvejų.

Pirmadienį išplatintame pranešime Pentagono atstovė spaudai Alyssa Farah (Alisa Fara) padėkojo medicinos profesionalams už pagalbą, padėjusią beveik 70 proc. kariškių, kuriems buvo diagnozuoti trauminiai galvos smegenų sužalojimai, grįžti į tarnybą.  

„Turime toliau drauge spręsti fizinės ir psichinės sveikatos problemas“, – sakė ji.

Sausio 8-ąją Irano surengta raketų ataka buvo atsakas į keliomis dienomis anksčiau JAV įvykdytą karinį smūgį Bagdade, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis).

Ain al Asado bazė yra viena didžiausių Irake. Joje laikoma 1,5 tūkst. amerikiečių karių, atliekančių svarbų vaidmenį JAV vadovaujamoje koalicijoje, kovojančioje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), taip pat tūkstančiai Irako ginkluotųjų pajėgų narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

TAS, kuris JAV jaunuolius pasiuntė į Iraką, TAS ir už pasekmes ATSAKINGAS.

Nordland

Tai jie dar iki siol ten tebelaksto ir galvomis trankosi ??

nejuokinkit

Dar neseniai Saldziunaite rase, kad ta pripuciama rusiska raketa tik prajuokino JAV karius ir tik vienas kitas pridejo i kelnes is juoko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS