„Islamo valstybė“ paskelbė naują informaciją apie įvykdytą teroro aktą Maskvoje | kl.lt

„ISLAMO VALSTYBĖ“ PASKELBĖ NAUJĄ INFORMACIJĄ APIE ĮVYKDYTĄ TERORO AKTĄ MASKVOJE

  • 64

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) šeštadienį pareiškė, kad keturi jos teroristai įvykdė ataką prieš koncertų salę Maskvos priemiestyje, per kurią, Rusijos pareigūnų teigimu, žuvo mažiausiai 133 žmonės.

„Ataką įvykdė keturi IS teroristai, ginkluoti kulkosvaidžiais, pistoletu, peiliais ir padegamosiomis bombomis“ – per vieną savo „Telegram“ kanalų paskelbė IS.

Ataka priklauso natūraliam karo prieš šalis, kovojančias su islamu, kontekstui, priduriama pareiškime.

Žuvusių per ginkluotą išpuolį koncertų salėje „Crocus City Hall“ žmonių skaičius išaugo iki 133, šeštadienį pranešė didelius nusikaltimus tiriantis Rusijos tyrimų komitetas.

Ginkluoti nusikaltėliai penktadienį pradėjo šaudyti šioje salėje vykusiame roko koncerte, o po šaudymo pastate kilo didelis gaisras, pranešė Rusijos valdžia.

FSB saugumo tarnybos vadovas informavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „apie 11 asmenų sulaikymą, įskaitant visus keturis teroristus, tiesiogiai dalyvavusius vykdant išpuolį“.

Atsakomybę už išpuolį anksčiau per „Telegram“ paskelbtu pareiškimu prisiėmė IS pasivadinusi grupuotė.

Šeštadienio pareiškime IS rašė, kad jos teroristai nužudė dešimtis krikščionių.

Penktadienį vakare prisiėmusi atsakomybę, grupuotė teigė, kad šaudžiusieji „saugiai sugrįžo į bazę“.

Kremlius, kuris nepaskelbė viešos reakcijos į IS pareiškimus, skelbė, kad po atakos buvo sulaikyta 11 asmenų, „įskaitant keturis teroristus“.

Rusijos pareigūnai bandė sieti atakos vykdytojus su Ukraina, bet Kyjivas tai pavadino absurdu.

Rusija kovoja su IS Sirijoje, be to, šios grupuotės džihadistų buvo Rusijos Ingušijos, Dagestano ir Čečėnijos regionuose, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

IS yra įvykdžiusi išpuolių Rusijoje, bet anksčiau niekada nebuvo prisiėmusi atsakomybės už tokią didelę ataką.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

Z botas

Sunkiai dirba rusų specnazovcai.

Pasiūlymas

Puikus ISIS fejerverkas Putino perrinkimo proga. Būtų kvaila nepakartoti. Alach akbar! O, Machometas jo pranašas.

kauniete

Bartkevičiau pažiurėk teisma rusijoje kaip atvedė teroristus abu su sutinusiais snukiais prisimižes tas viresnis i kelnias oir abu vos ant koju laikos sėdi ir miega nes faktas miegot negauna tai bartkevičiau taves dabar tas pats laukia Kasdyrovas sakė pristatyts Putinui visus tokius kaip tu bartke Ir tikrai rusai tau ta prišikta puoda kur šikai savaite kad atneštum tiems žuvusiems rusijos žonėms kur žmones dejo gėles užmaus tau šlikštyne ant snukio ir užlituos kad nenusiimtum kol pastipsi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS