Ispanijoje – gąsdinantis viruso aukų skaičius: per parą mirė 838 žmonės | kl.lt

ISPANIJOJE – GĄSDINANTIS VIRUSO AUKŲ SKAIČIUS: PER PARĄ MIRĖ 838 ŽMONĖS

Ispanija sekmadienį patvirtino, kad per parą šalyje mirė dar 838 naujuoju koronavirusu užsikrėtę žmonės ir kad tai yra didžiausias per vieną dieną šalyje mirusių pacientų skaičius nuo protrūkio pradžios.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad bendras susirgimo COVID-19 aukų skaičius šalyje išaugo iki 6 528.

Bendras užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius Ispanijoje padidėjo iki 78 797. Per parą jų šalyje pagausėjo 9,1 procento.

Dabar šalis pagal koronaviruso epidemijos aukų skaičių yra antra pasaulyje po Italijos.

Neskaitant trumpo atokvėpio ketvirtadienį, Ispanijoje su COVID-19 siejamų mirčių skaičius kiekvieną dieną didėjo.

Vis dėlto pareigūnai sakė, kad tiek mirčių, tiek užsikrėtimo atvejų augimo tempas lėtėja, ir reiškė viltį, kad epidemijos pikas jau greitai bus pasiektas.

„Plitimas, atrodo, stabilizuojasi. Jis netgi atrodo mažėjantis, bet turime prisiminti, kad šiuo momentu mūsų fundamentali problema – užtikrinti, kad intensyviosios terapijos skyriai nebūtų perpildyti“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atsako į krizę koordinatorius Fernando Simonas (Fernandas Simonas).

Pasak jo, jau šešiuose iš 17 šalies regionų „pasiekta pajėgumų riba, o dar trijuose sparčiai artėjama prie šios stadijos“.

Pareigūnas pridūrė, kad padėtį galėtų pataisyti šiuo metu galiojančio karantino sąlygų sugriežtinimas.

Ispanija taip pat pranešė, kad 14 709 žmonės jau pasveiko ir kad per pastarąją parą jų padaugėjo 19,7 procento.

Kaip ir Italija, Ispanija šeštadienį sugriežtino priemones protrūkiui stabdyti ir nurodė sustabdyti visą „nebūtiną veiklą“.

„Visi nebūtinos ekonominės veiklos darbuotojai privalo dvi savaites likti namuose“, – sakė premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas).

Sektoriais, kurių darbas laikomas būtinu, laikoma sveikatos apsauga, maisto pramonė, energetika ir kai kurios kitos sritys.

Per nepaprastąjį kabineto posėdį, ketinamą surengti vėliau sekmadienį, planuojama nuspręsti dėl naujųjų priemonių, įvedamų nuo pirmadienio, detalių.

Šiuo metu Ispanijos gyventojams leidžiama išvykti į darbą, jeigu jie negali dirbti iš namų, taip pat nueiti nusipirkti maisto, apsilankyti gydymo įstaigoje arba trumpam pavedžioti savo šunis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Kur daug 'atbėgėlių', ten ir mirčių DAUG.

tik taip

Vien seniukai mirsta...Nereikes autanazijos..Gamta padeda issivalyti nuo ligu,issekimo...

taip

virusas igyvendina karmos /iliuminatu/ desni kur turi likti ne d, 500mln rinktyniu asmenu /goju/ stai kodel arabai su musulmonais ju taip nekencia?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS