Ispanijoje patvirtintas pirmas užsikrėtimo naujo tipo koronavirusu atvejis | kl.lt

ISPANIJOJE PATVIRTINTAS PIRMAS UŽSIKRĖTIMO NAUJO TIPO KORONAVIRUSU ATVEJIS

  • 4

Ispanijoje patvirtintas pirmas susirgimo koronaviruso 2019-nCoV sukelta pneumonija atvejis. Tai šeštadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos duomenimis, pacientas yra Gomeros saloje, priklausiančioje Kanarų salų autonominiam regionui.

Kaip anksčiau informavo Kanarų sakų administracijos atstovai, penki žmonės, gyvenę viename name, buvo atgabenti į ligoninę Gomeros saloje įtarus jiems koronavirusą. Du iš jų Vokietijoje bendravo su pacientu, kuriam buvo diagnozuota viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija. Pasak Ispanijos žiniasklaidos, omenyje turimi turistai iš VFR.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių.

Ligos sukėlėjas – koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 23-ose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.

Kinijoje naujojo koronaviruso protrūkio patvirtintų aukų padaugėjo iki 259, o bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius beveik pasiekė 12 tūkst., šeštadienį pranešė vyriausybė

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

:]

oi oi - kol is savu niekas neserga tol saipotes, kai artimas uzsikres, kitaip kalbesit

...

ACH: "Pasak Ispanijos žiniasklaidos, omenyje turimi turistai iš VFR." - reikia kviest kiniečių specialistus kad OPERATYVIAI visą Vokietiją KARANTINUOTŲ!

Oi oi

"Kaip baisu", o kiek ten pas juos serga gripu? Kodėl nerašote? Nuo gripo pasaulyje serga ir mirė daugiau žmonių negu nuo šio viruso. O ateityje bus dar daug tokių ar panašių virusų ir ką, kiekvieną kartą skleisite paniką?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS