Ispanijoje po protestų dėl reperio įkalinimo aštuoniems žmonėms skirtas suėmimas | kl.lt

ISPANIJOJE PO PROTESTŲ DĖL REPERIO ĮKALINIMO AŠTUONIEMS ŽMONĖMS SKIRTAS SUĖMIMAS

Ispanijos teisėjas trečiadienį atsisakė paleisti už užstatą aštuonis asmenis, suimtus per nuožmius susirėmimus su policijos pareigūnais per protestus prieš vieno katalonų reperio įkalinimą.

Įtariamieji – penki italai vyrai ir viena moteris, viena prancūzė ir viena ispanė – kaip įtariama, priklausė grupei žmonių, šeštadienį padegusių policijos automobilį Barselonoje. Jiems gali būti pareikšti įvairūs kaltinimai, tarp kurių yra pasikėsinimas nužudyti, teisėsaugos pareigūno užpuolimas ir nusikalstamos grupuotės formavimas.

Katalonijos vidaus reikalų ministras Miquelis Samperas (Mikelis Samperas) nurodė, kad areštinėje laikomi įtariamieji priklauso tarptautiniam „anarchistų judėjimui“.

Dar penki per susirėmimus suimti asmenys teisėjo buvo paleisti.

Suimtieji kaltinami panaudoję apipylę vieną policijos automobilį degiu skysčiu ir jį padegė, kai viduje buvo pareigūnas. Policininkas pabėgo pro keleivio duris ir, kaip pranešama, liepsnas numalšino gesintuvu.

Katalonijos policija pranešė jau nustačiusi grupę, kuri, kaip įtariama, per kelias protestų dienas po reperio Pablo Haselio (Pablo Haselio) suėmimo gadino turtą ir dalyvavo susirėmimuose su policijos pareigūnais.

P. Haselis atlieka devynių mėnesių įkalinimo bausmę, jam skirtą už terorizmo kurstymą ir nesumokėtą baudą už buvusio Ispanijos karaliaus įžeidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Ispanijos diktatoriai ir Katalonijos okupantai persekioja protestuotojus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS