Ispanijos salas siaubė audros ir potvyniai: moteris kovojo su galingu vandens srautu | kl.lt

ISPANIJOS SALAS SIAUBĖ AUDROS IR POTVYNIAI: MOTERIS KOVOJO SU GALINGU VANDENS SRAUTU

Audros ir smarkios liūtys antradienį toliau talžė Ispaniją, ypač populiarias kurortines Balearų salas, kur vanduo užliejo namus, o galingas vėjas vartė medžius, pranešė pareigūnai.

Labiausia nukentėjo šiam salynui priklausanti Maljorka. Gelbėjimo tarnybos pranešė čia per dieną užregistravusios 134 incidentus.

Valstybinės televizijos reportaže buvo matoma, kaip moteris išplaukia iš apsemto automobilio ir kovoja su galingu vandens srautu potvyniui užliejus tiltą Maljorkos vakaruose esančiame nedideliame Santanji miestelyje.

Oro uostus valdanti bendrovė „Aena“ antradienį vakare pranešė, kad dėl smarkių audrų dešimtys skrydžių buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Santanji miestelyje per valandą iškrito daugiau nei 96 litrai kritulių kvadratiniame metre, Ibisoje – beveik 54 litrai kvadratiniame metre.

Pernai spalį per staigius potvynius Maljorkoje žuvo 13 žmonių.

Antradienio audros taip pat smarkiai sutrikdė transporto ir metropoliteno traukinių eismą Ispanijos sostinėje Madride bei aplinkiniuose rajonuose. Ankstesnę naktį potvyniai miesto gatves pavertė srauniomis upėmis.   

Reportažuose iš netoli Madrido esančio Arganda del Rėjaus buvo matoma, kaip purvo srautai neša automobilius ir formuojasi krušos ledėkų krūvos.

„Niekas nenukentėjo. Turint galvoje šios audros stiprumą, avarinių tarnybų įsikišimo reikėjo palyginti nedaug – patraukti nuo kelių medžių šakas, išpumpuoti vandenį iš užtvindytų garažų, rūsių ar komercinių patalpų“, – naujienų agentūrai AFP sakė pagalbos tarnybos atstovas spaudai.

Nuo pirmadienio popietės iki antradienio ryto ugniagesiai sulaukė beveik 200 iškvietimų.

Pirmadienį vakare buvo blokuotas eismas kai kuriose keturių greitkelių šalia Ispanijos sostinės atkarpose, taip pat penkiose metro linijose, kur buvo užtvindytos kai kurios stotys.   

Antradienį ryte kai kuriuose greitkeliuose eismas vis dar buvo sutrikęs, nes buvo uždarytos kelios juostos, taip pat buvo uždaryta dalis metro linijos šalia Arganda del Rėjaus.

Į pietryčius nuo Madrido esančiame Arganda del Rėjuje buvo užtvindyta ligoninė, taip pat dalis didžiulės Taikos ligoninės Ispanijos sostinėje, pranešė pagalbos tarnybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che: "Ispanijos salas siaubė audros ir potvyniai: moteris kovojo su galingu vandens srautu" - raganos NESKĘSTA!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS