Išpuolio per LGBTQ festivalį Osle įtariamasis sutiko su kardomuoju kalinimu | kl.lt

IŠPUOLIO PER LGBTQ FESTIVALĮ OSLE ĮTARIAMASIS SUTIKO SU KARDOMUOJU KALINIMU

Osle šeštadienį per LGBTQ festivalį įvykdytų šaudynių įtariamasis sutiko su keturių savaičių kardomuoju kalinimu ir todėl pirmadienį nepasirodys teisme, pranešė Norvegijos teismas.

42 metų Norvegijos pilietis Zaniaras Matapouras (Zaniaras Matapuras), kuris yra kilęs iš Irano, buvo areštuotas netrukus po priešaušriu Oslo naktinių barų rajone įvykdytų šaudynių. Jis sulaikytas dėl įtarimų nužudymu, bandymais nužudyti ir terorizmu. Per išpuolį, kurį Norvegijos saugumo tarnyba pavadino „islamistinio terorizmo aktu“, žuvo du ir buvo sužeista dar daugiau kaip 20 žmonių.

Atakos motyvas nežinomas; Z. Matapouras atsisakė paaiškinti savo veiksmus tyrėjams. Kaip sakė jo advokatas Johnas Christianas Eldenas (Johnas Kristianas Eldenas), klientas nesutinka, kad jo pareiškimas butų įrašytas, nebent policija paskelbtų visuomenei visą įrašą „be užlaikymo, kad jo nebūtų galima cenzūruoti ar juo manipuliuoti“. Kvotos įrašymas yra standartinė policijos praktika.

Norvegijoje posėdžiai dėl kardomojo kalinimo paprastai rengiami kas keturias savaites.

Z. Matapouras į Norvegiją iš kurdų gyvenamos Irano dalies su šeima atvyko 10-ajame dešimtmetyje, pranešė norvegų žiniasklaida.

Užpuolikas šaudė trijose vietose, tarp jų šalia populiaraus gėjų baro „London Pub“ Oslo centre. Policijos tyrėjai nurodo, kad kol kas anksti pasakyti, ar užpuolikas taikėsi būtent į LGBTQ bendruomenę.

Policija pirmadienį paskelbė, kad per ataką žuvo 1962 metais gimęs Kare Arvidas Hesvikas (Korė Arvidas Hesvikas) ir 1968 metais gimęs Jonas Erikas Isachsenas (Jonas Erikas Isaksenas).

Šeštadienį Osle planuotas „Pride“ paradas dėl šaudynių buvo atšauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Laukiu

Kada tai prasides masiskai.

Tai

Tik treniruotes, Turkija žino ka daro.

mykolas

i lietuva tokiu reiktu :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS