Italijos Alpėse dėl ledynų tirpsmo grėsmės evakuoti dešimtys žmonių | kl.lt

ITALIJOS ALPĖSE DĖL LEDYNŲ TIRPSMO GRĖSMĖS EVAKUOTI DEŠIMTYS ŽMONIŲ

Italijoje ketvirtadienį kelios dešimtys žmonių buvo evakuoti dėl  intensyvaus ledynų tirpsmo grėsmės, Monblano masyvą Alpių vakarinėje dalyje apėmus karščių bangai, pranešė vietos žiniasklaida.

Žmonės evakuojami iš teritorijos prie sienos su Prancūzija, Aostos slėnio regione. Ledynų tirpsmo padariniai kelia pavojų kurortinio miestelio Kurmajero gyventojams.

Trečiadienį miestelio meras Stefano Miserocchi (Stefanas Mizerokis) paliepė evakuoti gyventojus ir turistus iš Monblano papėdės ir uždaryti kelius, vedančius į Ferė slėnį.

Ketvirtadienį buvo evakuota apie 70 žmonių, tarp kurių buvo turistų.

Monblanas yra aukščiausia Alpių viršukalnė; jos aukštis – 4 808 metrai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Laikas mokslininkams žinoti, kad iki šio tūkstantmečio pabaigos SAULĖ bus vis KAITRESNĖ! O tai reiškia, kad ŠIAURINIAME ŽEMĖS pusrutulyje, nuo kalnų šlaitų nuslinks visi ledynai ir sniegynai! SUPRANTAMA ir tai, kad PALAIPSNIUI, VANDENS LYGIS ŽEMĖJE PAKILS PER 20 metrų!

Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Gerbiamieji, laikas pažinti ne tiktai, Lenko Mykalojaus Koperniko, Pirmąjį bei Antrąjį Žemės ašies fizinius judėjimus, bet ir inž. geofiziko Romualdo Zubino, prieš 10 metų, atrasto TREČIĄ BEI KETVIRTĄ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS. Šia tema parašytos ir išleistos knygos : "Perkūnas", "Per praeitį į ateitį", "Pažadinta praeitis", "Praeitis ir ateitis", "Praregėjimas". "Tvanai dievai civilizacijos". Dėl tirpstančių ledynų ir sniegynų šiauriniame Žemės pusrutulyje, bei Grenlandijos ledyno tirpsmo, vandens lygis Žemėje pakils per 20 metrų! .

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

KAIP GALIMA GREIČIAU TURI BŪTI EVAKUOJAMI, ne tiktai MONBLANO, bet ir VISŲ ŠIAURINIŲ KALNŲ GYVENTOJAI! MOKSLININKAMS IR GYVENTOJAMS, REIKIA ŽINOTI, IKI 2500-jų metų, ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE, NUSLINKS VISI LEDYNAI IR SNIEGYNAI!!! TAI SUSIETA SU TUO, KAD ŽEMĖS ŠIAURINIS PUSRUTULIS, NUO EROS PRADŽIOS, NUOLAT KRYPSTA Į SAULĘ!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS