Izraelio kariuomenė pradėjo operaciją aplink Gazos Ruožo ligoninę „al Shifa“ | kl.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ PRADĖJO OPERACIJĄ APLINK GAZOS RUOŽO LIGONINĘ „AL SHIFA“

  • 3

Izraelio kariuomenė pirmadienį pradėjo operaciją aplink didžiausią Gazos Ruožo ligoninę „al Shifa“, liudininkams pranešus apie oro antskrydžius šioje karo nuniokotoje teritorijoje.

Izraelio kariai „šiuo metu vykdo tikslią operaciją ligoninės „al Shifa“ rajone“, sakoma kariuomenės pareiškime.

„Operacija pagrįsta žvalgybos informacija, kad ligonine naudojasi aukšto rango „Hamas“ teroristai“, – priduriama jame.

Liudininkai iš Gazos naujienų agentūrai AFP sakė matę, kaip tankai apsupo ligoninės teritoriją.

Izraelio kariuomenė lapkritį taip pat surengė operaciją ligoninėje „al Shifa“, sukėlusią tarptautinį pasipiktinimą.

Pasak „Hamas“ valdomos Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos, šiame komplekse prieglobstį rado dešimtys tūkstančių dėl karo perkeltų palestiniečių.

Izraelis ne kartą kaltino „Hamas“ karinių operacijų vykdymu iš ligoninių ir kitų medicinos centrų, tačiau kovotojų grupuotė tai neigia.

„Hamas“ vyriausybės žiniasklaidos biuras Gazos Ruože pasmerkė šią operaciją, sakydamas, kad „medicinos komplekso „al Shifa“ šturmavimas tankais, dronais ir ginklais bei šaudymas jo viduje yra karo nusikaltimas“.

Nuo karo pradžios Izraelio kariuomenė Gazos Ruože surengė kelias operacijas medicinos įstaigose.

Karą Gazos Ruože išprovokavo beprecedentis „Hamas“ spalio 7-osios išpuolis Izraelyje, kai, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus. Tarp žuvusiųjų yra 8 kariai ir 25 civiliai.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 31 645 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio kariuomenės teigimu, kariai „buvo instruktuoti, kaip svarbu veikti atsargiai, taip pat apie priemones, kurių reikia imtis, kad būtų išvengta žalos pacientams, civiliams gyventojams, medicinos personalui ir medicinos įrangai“.

Pareiškime taip pat teigiama, kad arabų kalbos specialistai buvo pasiųsti tam, kad „palengvintų dialogą su ligoninėje likusiais pacientais“.

„Pacientai ir medicinos personalas neprivalo evakuotis“, – priduriama jame.

Po lapkričio 15-osios operacijos ligoninėje „al Shifa“ Izraelio kariuomenė pranešė, kad rado ten paslėptų ginklų ir kitos karinės įrangos, tačiau „Hamas“ šiuos teiginius paneigė.

Ji taip pat teigė radusi 55 metrų ilgio tunelį rūsyje ir pasidalijo filmuota medžiaga, kuri, pasak jos, įrodo, kad ten buvo laikomi įkaitai, tačiau „Hamas“ tai taip pat neigė.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo karo pradžios Gazos Ruože apgadintos 155 sveikatos priežiūros įstaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tam Anonimas

Tai ko lauki, pasikark pats, parazite.

Vėl

kruvini iki ausų žydų okupantai ir teroristai naikina taikius ,žudo nekaltus Palestinos žmones, vaikus, moteris, jau pražudė dešimtis tūkstančių nekaltų palestiniečių

Anonimas

galėtu izraelis greičiau išnaikint tuos parazytus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS