Izraelio URM vadovas: karas Gazos Ruože tęsis su tarptautine parama arba be jos | kl.lt

IZRAELIO URM VADOVAS: KARAS GAZOS RUOŽE TĘSIS SU TARPTAUTINE PARAMA ARBA BE JOS

  • 2

Izraelio užsienio reikalų ministras Eli Cohenas (Elis Koenas) trečiadienį pareiškė, kad karas Gazos Ruože tęsis su tarptautinės bendrijos parama arba be jos.

„Izraelis tęs karą prieš „Hamas“ su tarptautine parama arba be jos. Paliaubos dabartiniame etape yra dovana teroristinei organizacijai „Hamas“, kuri leis jai sugrįžti ir grasinti Izraelio gyventojams“, – sakė E. Cohenas, nurodoma jo ministerijos pareiškime.

Apie tai pranešta JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) antradienį įspėjus Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų), kad dėl Gazos Ruožo bombardavimo šalis rizikuoja prarasti pasaulinę paramą kare su palestiniečių kovotojų organizacija „Hamas“.

Tai buvo kol kas griežčiausios J. Bideno replikos į Izraelio pusę nuo spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio, išprovokavusio dabartinį konfliktą. Rėmėjams jis sakė, kad B. Netanyahu turi pakeisti savo poziciją dėl dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo palestiniečiams.

Per „Hamas“ išpuolius žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, o šimtai žmonių buvo paimti įkaitais.

Trečiadienį „Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio atsakomąjį pakrantės teritorijos bombardavimą žuvo daugiau kaip 18,6 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pakrante

Kalciausias čia yra Izraelio premjeras,kiek kartų ji perspėjo Izraelio tarnybos,nekreipė dėmesio,o dar ir skambineja putleriui ,kuris ir virė tą koše !

chutin puilo

Bardakas pasaulyje per tokius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS