Izraelyje palestinietis peiliu sužalojo moterį ir buvo pašautas | kl.lt

IZRAELYJE PALESTINIETIS PEILIU SUŽALOJO MOTERĮ IR BUVO PAŠAUTAS

Izraelio centrinėje dalyje esančiame Kfar Sabos mieste antradienį palestinietis peiliu subadė izraelietę moterį ir buvo pašautas, pranešė policija.

Policijos pranešime sakoma, kad ir moteris, ir užpuolikas patyrė „vidutinio sunkumo“ sužalojimų.

62 moteris buvo užpulta pagrindinėje Kfar Sabos gatvėje, paprastai ramiame ir pasiturinčiame į šiaurės rytus nuo Tel Avivo esančiame mieste. 

Tuo metu policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad sulaikytas 19-metis užpuolikas iš Vakarų Kranto ir kad jį pašovė pro šalį ėjęs civilis.

„Teroristas buvo pašautas ir nuvežtas į ligoninę“, – informavo M. Rosenfeldas.

Daug izraeliečių, kurių dauguma yra atlikę privalomą karinę tarnybą, turi leidimą ginklui nešiotis. 

Išpuolis buvo įvykdytas dieną, kai Izraelis mini tarnyboje žuvusių karių ir per kovotojų išpuolius žuvusių civilių atminimą.

Atminimo diena baigsis nusileidus saulei, o tada prasidės 72-ųjų Izraelio valstybės paskelbimo metinių minėjimas.

Nors Izraelio valstybė buvo įkurta 1948 metų gegužės 14 dieną, tačiau Izraelyje ji yra minima pagal hebrajų mėnulio kalendorių.

Palestiniečiai tą dieną mini metines Katastrofos (arab. Nakba) pradžios, kai kuriantis Izraelio valstybei šimtai tūkstančių jų tautiečių buvo išvaryti arba priversti palikti namus. Iki šiol milijonai jų palikuonių yra išblaškyti po pasaulį reikalauja teisės sugrįžti į savo istorinius namus.

2015 metų pabaigoje Izraelio okupuotame Vakarų Krante ir pačiame Izraelyje prasidėjo vadinamųjų vienišų vilkų išpuolių banga.

Per ją dešimtys Izraelio okupacija nepatenkintų palestiniečių, dažnai nesusijusių su jokiu politiniu judėjimu, puldinėjo Izraelio karius ir civilius.

Po kelių mėnesių išpuoliai nurimo, bet iki šiol pasitaiko panašių pavienių išpuolių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Laukiniu krastas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS