J. Assange'o advokatės patraukė į teismą JAV žvalgybą, kaltindamos ją šnipinėjimu | kl.lt

J. ASSANGE'O ADVOKATĖS PATRAUKĖ Į TEISMĄ JAV ŽVALGYBĄ, KALTINDAMOS JĄ ŠNIPINĖJIMU

  • 3

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklapio „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o (Džuliano Asandžo) advokatės pirmadienį patraukė į teismą JAV Centrinę žvalgybos agentūrą (CŽA) ir jos buvusį direktorių Mike'ą Pompeo (Maiką Pompėją).

Advokačių teigimų, ši federalinė tarnyba įrašinėjo jų pokalbius ir kopijavo duomenis iš jų telefonų bei kompiuterių.

Teisininkės kartu su dviem žurnalistais, taip pat prisijungusiais prie ieškinio, yra amerikietės ir teigia, kad CŽA pažeidė JAV konstitucinę apsaugą dėl konfidencialių pokalbių su J. Assange'u, kuris yra australas.

Remiantis skundu, CŽA bendradarbiavo su Ekvadoro ambasados Londone, kur tuo metu gyveno J. Assange'as, pasamdyta saugumo firma, kad šnipinėtų „WikiLeaks“ įkūrėją, jo advokatus, taip pat žurnalistus ir kitus asmenis, su kuriais jis buvo susitikęs.

J. Assange'ui šiuo metu gresia ekstradicija iš Jungtinės Karalystės į JAV, kur jis kaltinamas 2010 metais paviešinus JAV karinius diplomatinius dokumentus, susijusius su karais Afganistane ir Irake.

Pasak ieškovams atstovaujančio Niujorko advokato Richardo Rotho (Ričardo Roto), įtariamas J. Assange'o advokačių šnipinėjimas reiškia, jog „WikiLeaks“ įkūrėjo teisė į teisingą teismą „dabar yra jei ne sunaikinta, tai bent jau pažeista“.

Vyriausybė žino šių ryšių turinį.

„Susitikimų su draugais, advokatais įrašymas ir jo advokatų bei draugų skaitmeninės informacijos kopijavimas aptemdė baudžiamąjį persekiojimą, nes dabar vyriausybė žino šių ryšių turinį“, – žurnalistams sakė R. Rothas.

„Reaguojant į šią akivaizdžiai antikonstitucinę veiklą, turėtų būti taikomos sankcijos, net iki tų kaltinimų atmetimo arba ekstradicijos prašymo atšaukimo“, – pridūrė jis.

Ieškinį pateikė advokatės Margaret Ratner Kunstler (Margaret Ratner Kunstler) ir Deborah Hrbek (Debora Hrbek), taip pat žurnalistai Charlesas Glassas (Čarlzas Glasas) ir Johnas Goetzas (Džonas Gėcas).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tik

bet kuri zvalgyba ir sukurta kad riktu duomenis is visu saltyniu o jas atstovauja pvz ..kgb mosad czv stasy pentagonas ir d kt ir sios mergos pasiraso sau nuosprendi suklaidintos demonkratiniu /istatymu/ i kuriuos nusispjauna s i saika o jei ir toliau /zvimbsit/ kaip muses tai priplos d emonkratiskai ir d emoniskai nusikratys ===

Romas

kažkam užklijavo, kažkam atklijavo ?..., t.y. KARAS UKRAINOJE.

Pagaliau

Kažkas protingo vyksta, kažkaip visiems Holivudas akis užklijavo, visam pasaulyje....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS