J. Bidenas ragina surengti „karo nusikaltimų teismą“ dėl Bučos žudynių Ukrainoje | kl.lt

J. BIDENAS RAGINA SURENGTI „KARO NUSIKALTIMŲ TEISMĄ“ DĖL BUČOS ŽUDYNIŲ UKRAINOJE

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį paragino surengti karo nusikaltimų teismą dėl įtariamų žiaurumų prieš civilius Bučoje, Ukrainoje, ir pareiškė, kad nori, jog Rusijai būtų įvesta daugiau sankcijų.

Pavadinęs Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną „karo nusikaltėliu“, o žudynes – „karo nusikaltimu“, J. Bidenas sakė žurnalistams, kad turėtų būti „karo nusikaltimų teismas“.

J. Bidenas taip pat pasakė: „Taip, siekiu daugiau sankcijų".

JAV prezidentas ragino teisti Rusijos prezidentą V. Putiną už karo nusikaltimus, kai įtariamų Rusijos karo nusikaltimų Bučoje vaizdai sukrėtė pasaulį.

„Jis turi būti patrauktas atsakomybėn“, – pirmadienį Baltųjų rūmų sode sakė J. Bidenas. „Šis vyrukas yra žiaurus, o tai, kas vyksta Bučoje, yra siaubinga, ir visi tai matė“, – kalbėjo J. Bidenas. Jis pridūrė, kad tai – „karo nusikaltimas“. Dabar turi vykti tyrimai, per kuriuos būtų surinktos „visos detalės“, kad galėtume „surengti karo nusikaltimų teismą“, sakė J. Bidenas.

Jis taip pat sakė, kad Vašingtonas ir toliau griežtins sankcijas Rusijai dėl jos karo su Ukraina. „Aš ir toliau taikysiu sankcijas“, – sakė J. Bidenas. Jis taip pat pareiškė, kad JAV toliau tieks Ukrainai ginklus kovai su Rusijos agresoriais.

 

Gairės: karas Ukrainoje, JAV, Joe Bidenas, Rusija, Vladimiras Putinas, sankcijos, Bučos žudynės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS