J. Borrellis ragina pasaulį pasiūlyti, kaip spręsti Izraelio ir palestiniečių konfliktą | kl.lt

J. BORRELLIS RAGINA PASAULĮ PASIŪLYTI, KAIP SPRĘSTI IZRAELIO IR PALESTINIEČIŲ KONFLIKTĄ

  • 4

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) trečiadienį pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė turi pasiūlyti, kaip spręsti Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

„Per pastaruosius 30 metų išmokome ir dabar mokomės iš Gazos Ruože įvykusios tragedijos, kad sprendimas turi būti pasiūlytas iš išorės“, – diplomatams Portugalijoje sakė J. Borrellis.

„Taika bus pasiekta tik tada, jei tarptautinė bendruomenė intensyviai įsitrauks į jos siekį ir pasiūlys sprendimą“, – sakė jis, besdamas pirštu į Jungtines Valstijas, Europą ir arabų šalis.

J. Borrellis įspėjo, kad antradienį Beirute surengtas smūgis, per kurį žuvo aukšto rango „Hamas“ veikėjas, yra „papildomas veiksnys, galintis sukelti konflikto eskalaciją“.

ES vyriausiasis diplomatas sakė, kad ketvirtadienį planavo vykti į Libaną, tačiau saugumo sumetimais kelionė gali būti atšaukta.

Nors Izraelis neprisiėmė atsakomybės, manoma, kad tai jis atsakingas už 57 metų Salehą al Arouri (Saleho Arurio), „Hamas“ lyderio pavaduotojo, žūtį.

Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir pradėjo karinę kampaniją Gazos Ruože, kuri, teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nusinešė daugiau kaip 22 tūkst. gyvybių.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po kruvino spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, per kurį žuvo apie 1 140 žmonių, dauguma jų – civiliai gyventojai, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais Izraelio duomenimis.

Be to, „Hamas“ paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio duomenimis, 129 tebėra nelaisvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vata raus barzdukai raus

Šitas eurobrežnevas tik pagrumot pirštu temoka, pirma putleri likviduokit kuris prieš užpuolant Izraeli buvo susitikes su hamas vyriausiais šunimis, eurobiurkeatai šėrė pinigais 20 metų tuos urvinius o tie vietoj vandentiekio raketas gaminis su kremliaus urvinio pagalba, irviniai barzdukai turi ir taip kur gyvent šalia jordanija arabu emyratai ir dar visokie iranai tegu nešdinas lauk

YRA TIK VIENAS BŪDAS

Nutraukti karus šioje planetoje - uždėti apynasrius teroristinei Amerikai ir žydams.

Pilietis

Nustot remt teroristus-žydus, dar pritaikyt izraeliui sankcijas kaip rusijai, bent pradžiai toks problemos sprendimas butinas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS