Japonas prisipažino sukėlęs gaisrą animacijos studijoje: pyko dėl neva pavogtų idėjų | kl.lt

JAPONAS PRISIPAŽINO SUKĖLĘS GAISRĄ ANIMACIJOS STUDIJOJE: PYKO DĖL NEVA PAVOGTŲ IDĖJŲ

  • 0

Japonas, pykęs dėl to, kad neva buvo pavogtos jo idėjos, antradienį prisipažino sukėlęs 36 gyvybes nusinešusį gaisrą animacijos studijoje 2019 metais, pranešė šalies žiniasklaida.

Gaisras, 2019-ųjų liepą nuniokojęs „Kyoto Animation“ studiją, sukrėtė Japoniją ir didžiulę animacijos industriją bei jos gerbėjus visame pasaulyje.

Tai, kas rašoma kaltinamajame akte, teisinga, Kioto apygardos teisme prasidedant jo teismo procesui sakė Shinji Aoba (Šindžis Aoba). Jį citavo naujienų agentūra „Jiji Press“.

„Nemaniau, kad žus tiek daug žmonių, ir dabar galvoju, kad nuėjau per toli“, – sakė 45 metų kaltinamasis.

Sh. Aobai, kuris dėl patirtų nudegimų vos nemirė ir kuris teisme pasirodė neįgaliojo vežimėlyje, pateikti penki kaltinimai, įskaitant kaltinimus nužudymu, bandymu nužudyti ir padegimu.

Jis, kaip teigiama, įsilaužė į studijos pastatą, ant grindų prilaistė benzino, jį padegė ir sušuko: „Griūkit negyvi.“

Daug per gaisrą žuvusių žmonių buvo jauno amžiaus; tarp jų yra 21 metų moteris. Dar daugiau kaip 30 žmonių buvo sužeisti.

Sh. Aobos advokatai antradienį jo vardu padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą ir nurodė, kad jis dėl psichikos sutrikimo negalėjo skirti gera nuo bloga ar liautis vykdžius nusikaltimą, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Kaltinimai jam buvo pateikti atlikus psichiatrinę ekspertizę, o prokurorai teismui teigė, kad padegimas buvo įvykdytas iš nepagrįsto pykčio.

Jie teigė, kad Sh. Aoba turėjo „iliuziją, kad studija pavogė jo idėjas, tačiau „Kyoto Animation“ tai neigė.

Teismas nuosprendį turėtų paskelbti sausio 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS