Japoniją siaubia smarkioms liūtys: žuvo 2 žmonės, dar 13 dingo | kl.lt

JAPONIJĄ SIAUBIA SMARKIOMS LIŪTYS: ŽUVO 2 ŽMONĖS, DAR 13 DINGO

  • 0

Japonijos vakarinius rajonus šeštadienį skalaujant smarkioms liūtims, kurios sukėlė didelių potvynių bei purvo nuošliaužų ir privertė vietos institucijas paskelbti daugiau kaip 76 tūkst. gyventojų evakuaciją, baiminamasi, jog žuvo mažiausiai du žmonės, o dar 13 dingo.

Nacionalinė meteorologijos agentūra šiek tiek sumažino dėl liūčių Kumamoto ir Kagošimos prefektūrose Kiūšiu saloje paskelbtą pavojaus lygį, tačiau ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė) paragino vietos gyventojus „jokiu būdu neprarasti budrumo“.

Premjeras nurodė 10 tūkst. karių pasirengti prireikus nedelsiant prisijungti prie gelbėjimo operacijų ir pažadėjo, jog šalies vyriausybė „imsis visų būtinų skubių priemonių, nes jos prioritetas yra žmonių gyvybės“.

Pasak Kumamoto prefektūros pareigūno, atsakingo už nelaimių valdymą, buvo rasti du žmonės „sustojusia širdimi ir kvėpavimu“, o dar vienas žmogus dingo nuslinkus purvo nuošliaužai.

„Ryte dingusiais vienu metu buvo laikyti 13 žmonių, tačiau šie skaičiai keičiasi ir mes vis dar stengiamės suvaldyti padėtį“, – pareiškė Naosaka Miyahara (Naosaka Mijahara) naujienų agentūrai AFP.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, jog potvyniams ir purvo nuošliaužoms blokavus kelius, evakuotis negali apie 100 žmonių.

„Negaliu evakuotis, nes kelias virto upe. Taip baisu“, – televizijai pareiškė viena vietos gyventoja.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, jog evakuotis buvo nurodyta 76,6 tūkst. Kumamoto ir Kagošimos gyventojų.

Regione kai kur buvo sustabdytas traukinių eismas, o daugiau kaip 8 tūkst. namų liko be elektros.

GALERIJA

  • Japoniją siaubia smarkioms liūtys: žuvo 2 žmonės, dar 13 dingo
  • Japoniją siaubia smarkioms liūtys: žuvo 2 žmonės, dar 13 dingo
  • Japoniją siaubia smarkioms liūtys: žuvo 2 žmonės, dar 13 dingo
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS